Demolition Man málem zajistil Sandře Bullock hlavní roli v největší sci-fi devadesátých let

Demolition Man málem zajistil Sandře Bullock hlavní roli v největší sci-fi devadesátých let
Demolition Man | Warner Bros.
Dnes se ale nebudeme bavit o tom, kde se jaká herečka snaží urvat mužskou roli. Naopak vzpomeneme na dobu, kdy původně mužská role málem putovala k herečce. A řeč nebude o ničem menším než o kultovním Matrixu.
Když se producenti snažili dostat Matrix do hledáčku velkých studií, rozhodně to nebylo nic lehkého. Dnes jde sice o jeden z milníků kinematografie, ale tehdy působila na úřední šimly celá ta sci-fi fantasmagorie bratří (tehdy ještě bratří) Wachowských extrémně šíleně a riskantně. Z toho důvodu se těžko hledala i hlavní hvězda. O tom, že Will Smith dal raději přednost natáčení Wild Wild West, už se popsaly stohy papírů. Ale že před Keanu Reevesem měla nabídku na stole jeho kolegyně z Nebezpečné rychlosti, to je rozhodně novinka. O oslovení Sandry Bullock pro roli Nea (přirozeně by se postava přepsala na ženu) se rozmluvil producent Matrixu Lorenzo di Bonaventura.
"Už si ani nevybavím, kolik jsme oslovili lidí. Byli jsme zoufalí. Zašli jsme za Sandrou Bullock a řekli 'změníme Nea na holku'. [producent] Joel Silver a já jsem se Sandy spolupracovali na Demolition Manovi a zůstali jsme velmi dobří přátelé. Bylo to jednoduché. Poslali jsme jí scénář, jestli by měla zájem. A kdyby měla, tak bychom se snažili udělat potřebné změny. Tehdy ale necítila, že by to pro ni bylo to pravé, takže to nakonec nikam nevedlo."
Otázka dne je tedy jasná - kdo by pak asi hrál Trinity (respektive Trinityho)?
demolition-man-malem-zajistil-sandre-bullock-hlavni-roli-v-nejvetsi-sci-fi-devadesatych-let
Sandra Bullock, Keanu Reeves