Captain America 2: Z akční scény bez CGI je virální hit a snadno pochopíte proč

Captain America 2: Z akční scény bez CGI je virální hit a snadno pochopíte proč
Captain America: Návrat prvního Avengera | Marvel Studios
Dává smysl, že se Anthony a Joe Russoovi nakonec stali hlavními režijními esy Marvelu - jejich pouliční akční scény v Captain America: Návrat prvního Avengera byly jednoznačně tím nejlepším, co jsme do té doby v MCU viděli. A nejde o práci trikařů. Russoovi si opravdu dávají záležet na choreografii, což názorně předvádí následující "syrová" scéna z natáčení:
Není se co divit, že se záhy po svém zveřejnění stalo video virálním hitem. Captain America a Winter Soldier si v něm dávají v kontaktním souboji pěkně do těla a to způsobem, že by se za podobně precizní načasování nemusela stydět ani skupinka kaskadérů Jackieho Chana (to přehození nože!).
Na videu je skutečně Chris Evans, zda se ale pod maskou protivníka skrývá Sebastian Stan, to zdroj videa neuvedl. S největší pravděpodobností nejspíš ne, protože při natáčení marvelovek je prý u podobných scén vždy využíván systém "herec proti dublovi", aby se snížila rizika spojená s akcí na place. Což samozřejmě na působivosti videa uvedeného výše naprosto nic nemění.
Chris Evans
Sebastian Stan