Nový Predátor měl v záloze ještě divočejší alternativní konec. S Ripleyovou a Newt!

Nový Predátor měl v záloze ještě divočejší alternativní konec. S Ripleyovou a Newt!
Vetřelci | 20th Century Fox

Budou následovat spoilery.

Takže... variant, jak mohl nový Predátor skončit, bylo několik (minimálně pokud mluvíme o známých verzích). Teď nemyslím finální akční akt, který se kompletně předělával, ale samotnou tečku před závěrečnými titulky. Ve filmu máme nakonec verzi, v níž dostanou lidé jako "dárek" zabijácký oblek, jenž by jim měl v budoucích soubojích pomoci s vyřízením silnějších protivníků.
Už víme, že se mohl na konci objevit Dutch Arnolda Schwarzeneggera, kdyby měl zájem (jakože Arnold neměl). Před měsícem jsme se dozvěděli, že místo obleku mohli hrdinové dostat jinou variantu "Predator Killer" (jak je oblek nazýván), která by nového Predátora provázala s vetřelčí sérií - speciální dýchací masku od Weyland Yutani, která pojetím připomíná facehuggera:
novy-predator-mel-v-zaloze-jeste-divocejsi-alternativni-konec-s-ripleyovou-a-newt
Nyní vyšlo najevo, že by využití masky bylo ještě zajímavější - měly by je na sobě Ripleyová a Newt! Tudíž oním "Predator Killer" nejsou samotné masky, ale jejich nositelky, které mají bohaté zkušenosti s vesmírnými šmejdy.
novy-predator-mel-v-zaloze-jeste-divocejsi-alternativni-konec-s-ripleyovou-a-newt-1
novy-predator-mel-v-zaloze-jeste-divocejsi-alternativni-konec-s-ripleyovou-a-newt-2
Velmi pravděpodobně bychom neviděli tváře postav a zůstalo by jen u jmen, coby takové pomrknutí na fanoušky. Zvýšilo by to šance na pokračování? Možná (po tomhle by určitě chtělo hodně diváků vidět další díl). A jakkoli je mi celý ten nápad sympatický, je třeba jedním dechem dodat, že by nedával smysl a je jenom dobře, že na něj nedošlo. Proč? Pojďme trochu počítat.
Nový Predátor se odehrává cca v současnosti (plus mínus pár let). Loď Nostromo v prvním Vetřelci putovala vesmírem v roce 2122. Vetřelci, kde jsme se seznámili s malou Newt, se pak odehrávali o 57 let později. Takže abychom mohli potkat dospělou Newt (což vyvinutí na obrázku jasně naznačuje), musel by být nový Predátor zasazen někdy do roku 2197... což rozhodně není. Takže by to prostě nedávalo smysl. Jediným řešením by bylo cestování v čase a upřímně, tohle nikdo z nás ani v jedné sérii nechce.
Ale nápad je to cool a pokud bude scéna na Blu-ray, rád se na ni podívám.