Raubíř Ralf 2 a jeho skrývačky: tuna odkazů na Star Wars a Marvel

Raubíř Ralf 2 a jeho skrývačky: tuna odkazů na Star Wars a Marvel
Raubíř Ralf a internet | Walt Disney Studios
Tak jdeme na to:
Pan Litwak – majitel arkádové herny se ve filmu objeví jako jedna z mála lidských postav. Jinak je děj zaměřen na obyvatele internetových stránek. Pro lidské hrdiny ve filmu nezbýval čas, dobrosrdečný majitel herny ale nemohl chybět. A protože internet hraje v příběhu hlavní roli, tak vězte, že se ve filmu objevují skuteční YouTubeři a jiné internetové osobnosti. Své postavičky si tak namluvili například komička Colleen Ballinger (alias Miranda Sings), herečkaDani Fernandez nebo streamerka Tiffany Herreraalias Cupquake.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky
teta Cass | Disney
Star Wars – velká část děje filmu se odehrává i na webových stránkách Oh My Disney. Společnost čítající Marvel, Pixar či Lucasfilm logicky provaří svůj majetek. Jelikož většina holčiček bude "žrát" scénu se všemi Disneyho princeznami na jednom místě, musí tu být i něco pro kluky. Dvojice hrdinů se tak postupně setká se Stormtroopery, C-3PO působí u princezen jako osobní odborník na protokoly a R2-D2 se objeví na kravatě muže v kanceláři sjíždějícího v práci internet. Všimnout si můžete i sběratelských Star Wars talířů v kanceláři pana Litwaka... Společnosti Disney v současné době patří přes 25% filmového průmyslu a v Ralfovi vám to dají pěkně pocítit.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-6
| Disney
Oblíbený odkaz na ikonické A113. Tato značka nechybí v žádném filmu studia Pixar a Disney. I tady ho proto snáze najdete, nastříkané na stěně jako Sektor A113 na stránkách Oh My Disney, když Vanilopku honí Stormtroopeři. Je to přesně ta sekce, ve které se nachází šatna pro Disneyho princezny!
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-2
Stormtroopeři | Disney
Zamčený trezor – v magickém sektoru A113 se také nachází ohromný bankovní trezor týkající se Avengers, který striktně střeží veškerá budoucí tajemství Marvelu, kam nesmí proniknout ani ničitel Ralf!
Historie – nebyl by to Ralf, aby se tu neobjevilo i něco z našich mladých let že? A jelikož se pohybujeme na vlnách internetu, tentokrát se koukli filmaři na zoubek i těm internetovým prvkům, které už nyní patří do prehistorie. Těsně před tím, než Ralf vypustí do hry Slaughter Race virus, zatoulá se do zapomenutých oblastí internetu, kde se objeví na budovách nápisy jako Y2K Survival, Public Cahtrooms nebo Dial-Up, již téměř zapomenutý zvuk vytáčení, který byl tak strašně dlouhý, ale bez kterého se dříve připojit nešlo.
Zootopolis – pozornému divákovi možná neunikne postava Nicka Wildea, jak se potlouká kolem Disnehyo sekce na internetu a připravuje nějaký ten švindl. Další (už méně jasný) odkaz je přímo ve hře Slaughter Race, kde se objeví reklama na služby společnosti pana Velkého - Mr. Big Limo Service. Je tu i podobnost se scénou na dopravní úřadě a neunikne vám ani podobnost se snímkem V hlavě.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-4
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-9
Džinova lampa – jakmile vpadne Vanilopka mezi své okorunkované kolegyně, chopí se Jasmína první zbraně, kterou najde – džinovy lampy. Podruhé se navíc objeví i jako jedna z položek na prodej na stránce eBay, kam se Ralf s Vanilopkou také připletou.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-3
Jasmína a Popelka | Disney
Vaiana – odkaz na tuto novou členku Disneyho princezen najdete v jedné z titulkových scén.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-5
Vaiana | Disney
Stan Lee – jedna z posledních rolí Stana Lee na filmovém plátně! Původně měla být jeho rolička trošku větší, ale nakonec se omezila jen na to, že Vanilopka do Stana narazí a on se podívá do kamery. „Na začátku jsme měli tento prvek pojmenovaný jako Marvelize Yourself,“ uvedl k tomuto momentu režisér Phil Johnson. „Lidský avatar v něm měl být schopný projít rámem podobným detektoru kovů a změnit se v postavu ze světa Marvelu. Stan měl být částí této scény a projít Marvelizérem, nakonec jsme se ale rozhodli scénu nepoužít, rozhodně ale Stan musel ve filmu být, tak jsme jeho hostování pozměnili.“
Locičina pánvička – tato velmi zákeřná a nebezpečná zbraň, jejíž "přítomnost" stačí jen slyšet a už se křeníte, nesměla chybět ani zde. Najdeme ji stejně jako Aladinovu lampu s džinem na prodej na eBayi.
Tetička Cass – tak tento prvek postřehne pouze opravdový mistr. Když se Ralf a Vanilopka dostanou na internet, přivítá je ta nejméně oblíbená část internetu – vyskakující reklamy. Jedna z těch, které na Ralfa vyskočí, je na seznamku Sassy Housewives. Na reklamu se kamera nikdy nezaměří, ale obrázek u ní je zcela jasný – na fotce je Hirova teta Cass z Velké šestky.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky
teta Cass | Disney
Imagine Dragons - skupina nahrála ústřední píseň Zero k filmu a jsou to právě oni, kdo sedí v zasedačce a sledují Ralfa na velké obrazovce. Jako nápověda slouží o dráček na stole, odkazující k názvu kapely.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-7
Imagine Dragons | Disney
Kouzelník Mickey – slavný myšák letos slavní 90. narozeniny a když Myší dům natočí novou pohádku, nemůžeme očekávat, že by se jeho nejslavnější postavička ve filmu neobjevila. Jakmile se Vanilopka dostane na Disneyho internet, setká se okamžitě se spoustou slavných bytostí, věcí a postav. Vidíme žabáka Kermita, Iron Mana, piloty X-Wingů a spoustu dalších Disneyho postaviček, mezi nimiž ční velký kouzelnický klobouk jako stěžejní prvek sekce Disney Animation. Klobouk je tak velký, že na něm možná přehlédnete stát malého Mickeyho, jak kouzlí stejné triky jako ve filmu Fantasia z roku 1940. V celém filmu jsou dále všude vidět Mickeyho ikonické uši.
Medvěd Humphrey – tato postavička je známá jen skutečně skalním fanouškům Disneyho kreslených grotesek. Medvěd Humphrey se ve filmu objeví, když tancuje a sbírá ze země odpadky, což je současně scéna, která se objevila v krátkém animovaném filmu In the Bag z roku 1956. V 50 letech se tento zábavný medvěd objevil v řadě kraťasů a dokonce v několika hrál i hlavní roli. Jeho historie není tak bohatá jako u jeho kolegů, ale je vidět, že Myší dům si i své méně známé hrdiny hýčká i po letech. A není divu, mají jim být za co vděční! Jako bonus vkládáme i video, které to pěkně shrnuje. :-)
Celý film je postavený na internetu a jeho ohromném obsahu. Není tedy divu, že je skrývačkami a odkazy doslova protkaný a nikdo asi nikdy neobsáhne úplně všechny. Tipla bych si, že v tom budou mít zmatek i sami tvůrci s ohledem na to, co všechno ve snímku nakonec použili a co nikoli.
Každopádně všichni hovoří o úžasné zábavě, která je stejně hezká jako první film, tak snad mají pravdu a pokud do kina nakonec zamíříte, můžete nám pak napsat, zda se vám podařilo najít nějaké další skryté poklady, které jsme nezmínili. Premiéru má Raubíř Ralf a internet již 10. ledna 2019.
raubir-ralf-2-a-jeho-skryvacky-1
Iáček | Disney