Liam Neeson, mafie, sněžný pluh a remake skandinávské kriminálky

Liam Neeson, mafie, sněžný pluh a remake skandinávské kriminálky
Cold Pursuit (2019) | Lionsgate
Co na celé věci zarazí nejvíc? Jméno režiséra. "Novinku" Cold Pursuit totiž vede Hans Petter Moland, tedy tentýž muž, který stál za snímkem Boj sněžného pluhu s mafií. Ve zdařilé černohumorné kriminálce z roku 2014 se Stellan Skarsgård proháněl v pluhu po zasněžených norských pláních a mstil se za smrt svého syna, který dle policistů zemřel na předávkování drogami. A odnesla to "půlka" norské mafie.

Cold Pursuit: Trailer

Mrazivá pomsta
Nyní se do pluhu posadil ostřílený Liam Neeson (série 96 hodin) a vy se můžete v první upoutávce podívat, jakou akci rozjede poté, co se dozví o záhadné smrti svého filmového syna. Přestože se režie novinky Cold Pursuit ujal tentýž muž jako v případě "Sněžného pluhu", je cítit, že se hraje na vážnější notu a pověstný skandinávský černý humor ustupuje do pozadí. A přiznejme si to, ani Liam Neeson není bůhví jaký představitel šprýmaře či pokerového hráče, který by se nelehké role dokázal s bravurou zhostit.

Boj sněžného pluhu s mafií: Trailer

Co motivovalo tvůrce pro tenhle remake? Vidina komerčního trháku s oblíbeným a známým Neesonem v hlavní roli? Zdá se to tak. Je to nicméně dobrá zpráva pro nezávislý evropský film. Jak je vidět, scenáristé a producenti jsou často v námětech bezradní. Takže tu máme po avizované nové verzi Nedotknutelných (2011) další remake, který přichází na scénu jen pár let od premiéry původního snímku. Ve Velké Británii bude mít snímek Cold Pursuit premiéru 22. února příštího roku.
Mrazivá pomsta
Stellan Skarsgård