TOP kina USA: Halloween dokázal, že je Michael Myers králem filmových zabijáků

TOP kina USA: Halloween dokázal, že je Michael Myers králem filmových zabijáků
Halloween | Universal Pictures
Do amerických kin totiž vstoupil nový Halloween a zažil přímo fenomenální start. Přímé pokračování klasiky z roku 1978, které odvážně ignoruje všechny ostatní sequely, si v rámci debutu připsalo na konto ohromných 77,5 milionů dolarů! Což by byl únorový rekord nebýt toho, že začátkem měsíce ještě o něco lépe zaválel Venom. Proč se Halloweenu tak daří? V prvé řadě se v poslední době těší horory ohromné oblibě. A také bezpochyby pomohly nadšené ohlasy a návrat Jamie Lee Curtis do klíčové role. Fanoušci slasherů se mají nepochybně na co těšit. Úspěch Halloweenu totiž bezpochyby povede k resuscitaci řady dalších hororových ikon dob minulých. Nějaké tipy?
Pokud jde o zmíněného Venoma, ten je po třech týdnech třetí a projevuje nečekanou výdrž. Přestože byl zpočátku díky recenzím za otloukánka, dokázal si již oblíbený antihrdina dojít celosvětově pro 461 milionů dolarů. Jistě, Avengers to nejsou, ale pro projekt "z druhé ruky" (nezapomínejme, že Venom nemá nic společného s ostatními marvelovkami), který se nemůže opřít o žádný vzniklý filmový vesmír, jde o zatraceně slušné číslo. Dvakrát tolik s ohledem na to, že studio vyšel film na stovku, takže už má vyděláno.
Přestože Halloween razantním nástupem překvapil, přirozeně se počítalo s tím, že si urve největší kus koláče. Konkurenční studia tak žádnou další silnou novinku o víkendu nenasadila a do TOP10 se jiný debutant nepodíval.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jamie Lee Curtis
Tom Hardy