Stroj času: Kultovní román H.G. Wellse to znovu zkusí u diváků

Stroj času: Kultovní román H.G. Wellse to znovu zkusí u diváků
Stroj času (2002) | 2002 Dreamworks Pictures
Samotný originál se paradoxně příliš adaptací nedočkal. Konkrétně tu máme tři filmy (z toho jeden televizní z roku 1978, na který už fanoušci zapomněli).
Nejlépe dopadla nejstarší verze z roku 1960 režírovaná Georgem Palem. Naopak až nechtěně komicky skončil poslední pokus z roku 2002, který je zajímavý jenom tím, že ho natočil Simon Wells, pravnuk H.G. Wellse.
Kdo doufá v nápravu na velkém plátně, toho musíme bohužel zklamat. Nová verze klasického románu z roku 1895 vzniká jako seriál. Napíše ho Nick Payne (The Sense of an Ending), zrežíruje Kibwe Tavares (Noughts & Crosses). Vzhledem k tomu, že oba zmínění pánové platí za velkou neznámou, pokud jde o jejich schopnosti (příliš toho za sebou nemají), můžeme se jen dohadovat, jak kvalitní výsledek nás čeká. Cestování v čase je každopádně stále velmi vděčné a divácky atraktivní téma. V posledních letech s ním pracovalo hned několik solidních seriálů (Timeless, Cestovatelé časem), takže to televizní Stroj času rozhodně nebude mít jednoduché.
Stroj času
Stroj času