Čeká nás další RoboCop. A tentokrát poteče krev!

Čeká nás další RoboCop. A tentokrát poteče krev!
RoboCop (1987) | Orion Pictures Corporation
A je třeba být fér. Padilha neodvedl vůbec špatnou práci a kdyby všechny remaky dopadaly takhle, rozhodně by byl svět o něco hezčí místo. Jenže nezafungoval u diváků. Respektive nezafungoval v Americe, kde si z pokladen kin odnesl jen 58 milionů dolarů, přičemž stál 100. Celosvětově si přišel na 242, ale evidentně to studio nestačilo a dvojce nedalo zelenou.
Místo toho nás čeká další restart. Ponese název RoboCop Returns a natočí ho miláček geeků a sci-fistů Neill Blomkamp. Blomkamp ohromil celý svět filmem District 9 a přestože se své prvotině (pokud mluvíme o kvalitě) již nikdy nedokázal ani přiblížit, je bez debat, že v Hollywoodu momentálně najdete málo lidí, kteří si více rozumí s žánrem sci-fi (a umí lépe pracovat s triky). Jeho nový RoboCop - stejně jako Halloween - nebude úplně klasický restart. Film totiž dějově naváže na úplně první film Paula Verhoevena a všechny ostatní díly série bude ignorovat. Kvalitu by mělo zajistit to, že se na produkci RoboCop Returns podílí scenáristé originálu.
Blomkamp slíbil oldschoolovou podívanou a protože točí vždy eRka, mohla by nás čekat hodně výživná záležitost. Ostatně, tím původní film proslul...