Děs z lesů se vrátí. Ze Záhady Blair Witch bude seriál

Děs z lesů se vrátí. Ze Záhady Blair Witch bude seriál
Záhada Blair Witch | 1999 Artisan Entertainment
Otec všech „found footage“ snímků, který společně vytvořili Daniel Myrick a Eduardo Sánchez, se stal jedním z nejúspěšnějších nezávislých filmů všech dob. Svědčí o tom fakt, že film vydělal neuvěřitelných 240 milionů dolarů, přičemž jeho tvorba stála pouhých 25 tisíc. Snímek Záhada Blair Witch (1999) vypráví o trojici studentů, kteří se vydají po stopách ženy jménem Elly Kedward, která byla v roce 1785 popravena za čarodějnictví. Ono unikátní pojetí filmu vytvořilo silný odkaz, podle kterého následně vznikly snímky jako Monstrum (2008), Karanténa (2008) nebo série Paranormal Activity.
Záhada Blair Witch
Záhada Blair Witch | 1999 Artisan Entertainment
Snímek se dočkal i nepřímého pokračování, ale to snad ani nestojí za zmínku. To samé platí i o pár let mladšímu rebootu, jehož zásadní neúspěch tkvěl především v onom faktu, že nenechal diváka ani na vteřinu vydechnout, čímž zcela vymizelo jakékoliv napětí. Nyní se však zdá, že studio Liongate chce slavný snímek předělat do formy seriálu. Jeden ze zmíněných tvůrců Eduardo Sanchéz minulý rok sám tvrdil, že by Blair Witch ve formě seriálu uvítal, přičemž se rozplýval nad představou, že by každá epizoda připadla jinému režisérovi.

Fanouškovský trailer na Záhadu Blair Witch

Je samozřejmě ale otázka, zda něco takového bude vůbec fungovat. Neúspěch následných pokračování tkví také v tom, že onen jedinečný „found footage“ aspekt už pro diváka není žádnou novinkou. Spousta lidí v roce 1999 opravdu věřila, že se jedná o skutečné záběry, což slávu a hrůznost původního snímku pozvedlo do filmových nebes. Dnes už to ale nikoho neoklame, proto je v současnosti taktéž dost těžké natočit snímek s takovýmto formátem, jenž by byl opravdu kvalitní. Ale kdo ví, třeba se stane zázrak. Projekt je samozřejmě ještě v plenkách, není známo, kdo všechno ho bude točit, ani kdo se bude podílet na scénáři.