Rozbor traileru na Avengers: Infinity War aneb Fanouškovské teorie

Rozbor traileru na Avengers: Infinity War aneb Fanouškovské teorie
Avengers: Infinity War / Trailer

Avengers: Infinity War: Trailer

Avengers: Infinity War
Teorie
Následující text obsahuje různé fanouškovské fikce. Nejdříve předložíme scénu z ukázky, kterou poté okomentujeme.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie
Úvodní záběr zřejmě zabírá planetu Xandar. Tu si znalci spojí s prvními Strážci Galaxie (2014), kde posloužila jako bojiště pro finální bitvu proti Ronanovi. Po porážce Ronana Strážci Galaxie získají kámen síly (ten fialový), který předají sboru intergalaktických fízlů Nova Corps sídlících právě na Xandaru. V druhé části traileru však Thanos vlastní již kámen prostoru (asi dar od Lokiho) i síly (Nova Corps kámen neuchránili).
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-1
Na první pohled vcelku nic zajímavého, zdání ale může klamat. Na internetu se rojí dohady o tom, zda je ruka, kterou Stark třímá u úst, opravdu jeho. Vážnost momentu by mohla odpovídat tragické smrti někoho z blízkých – frekventovanými odpověďmi bývá Captain America nebo Pepper Potsová. Pokud se zaměříme na pozadí, dá se odhadnout, že se Stark nenachází na Zemi, nýbrž na Xandaru.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-2
Na fotce vidíme Visiona v lidské podobě hledícího na Scarlet Witch. Není příliš jasné, jak této formy dosáhl, ale naskýtají se dvě logické možnosti. Může se pouze jednat o přelud vytvořený Scarlet Witch, nebo stejně jako v komiksech Vision využil svých schopností ke změně vzhledu.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-4
Tony Stark a v pozadí Doctor Strange, Wong a Bruce Banner. Pozornost si žádá obloukový reaktor na Starkově hrudi. Iron Man 3 (2013) totiž končí chirurgickým vyoperováním šrapnelu a Stark nadále reaktor nepotřebuje. Odůvodnění jsme samozřejmě vyhledali v komiksech, kde reaktor slouží jako část pokročilého modelu obleku.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-3
Tato verze je tvořena kromě reaktoru především nanoboty, jež má uloženy v krevním oběhu a díky nimž jeho tělo samotné slouží jako oblek. Výraz „Tony Stark je Iron Man“ by potom byl zcela doslovný.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-6
První fotka znázorňuje Thora držícího ohromnou konstrukci. Možná se snaží uzavřít portál vytvořený Thanosem, lákavější variantou je ovšem pokus o vytvoření nového kladiva. Masivní konstrukce by potom mohla sloužit k roztříštění hvězdy, která poslouží jako materiál k výrobě.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-5
Očekáváme, že se Thor kladiva dočká, utvrzuje nás v tom také concept art, kde lze část kladiva vidět.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie
Měli jsme možnost také zahlédnout novou verzi Hulkbusteru. I v tomto případě jsme na pochybách. Tony Stark se podle záběrů z traileru bude nacházet v New Yorku a možná také na Xandaru. Neexistuje ovšem jediná zmínka o tom, že by se měl účastnit souboje ve Wakandě. Proto jsme došli k šílené ideji, že by v obleku mohl řádit Bruce Banner.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-7
Někteří tak usuzují také proto, že prý i samotné přistání (viz trailer) působí těžkopádně, z čehož vyplývá, že v obleku nejspíš není Tony Stark.
rozbor-traileru-na-avengers-infinity-war-aneb-fanouskovske-teorie-8
Přibližně v polovině traileru slyšíme Black Panthera chrlit pokyny: „… A tomuhle chlapovi sežeňte štít.“ Zjevně odkazuje na Kapitána Ameriku, který v Občanské válce odevzdal štít Tonymu. Jak vidíme na fotce, zřejmě za něj našel náhradu v podobě nátepníků, pravděpodobně vyrobených z Vibrania (stejně jako štít). Buď je toto jediná podoba nátepníků, nebo se budou moct transformovat do tvaru štítů.
Premiéra Avengers: Infinity War je naplánovaná na 3. května 2018, což je děsuplně daleko. Do té doby můžeme polemizovat nad tím, zda se vyplní predikce a jeden (či více) z našich oblíbenců odejde na dovču (umře). Uveďte v diskusi pod článkem své vlastní postřehy či tipy, kam budou spět osudy našich hrdinů.
PS: Děkuji za pomoc bráchovi Adamovi Stiborovi při tvorbě tohoto článku.