Gal Gadot byla rozhodnuta skončit s rolí Wonder Woman

Gal Gadot byla rozhodnuta skončit s rolí Wonder Woman
Wonder Woman
Izraelská herečka Gal Gadot bude mít již zítra v českých kinech Ligu spravedlnosti (2017). Nedávno jsme vás informovali, že se s režisérkou Patty Jenkins pustí do druhé Wonder Woman, jejíž první filmový díl se nebývale vydařil. Ještě před pár dny to ale vypadalo, že Wonder Woman 2 nemusí vůbec vzniknout. Proč?
Gadot odmítla snímek natáčet, pokud bude na pozici producenta figurovat Brett Ratner (Křižovatka smrti, X-Men: Poslední vzdor) a jeho společnost RatPac-Dune Entertainment, která se podílela též na vzniku "jedničky". Ratnera řada žen obvinila ze sexuálního obtěžování, mezi jinými herečky Ellen Page nebo Olivia Munn. Představitelka Wonder Women své kolegyně podpořila a v sobotu 11. listopadu zveřejnil informaci o jejím "ultimátu" web Page Six, k němuž se dostala z anonymního zdroje blízkého hereččině okolí.
Gal Gadot
Wonder Woman
Vše ale není tak žhavé, jak by se zdálo. V pondělí 13. listopadu se vyjádřili představitelé společnosti Warner Bros., která snímek Wonder Woman 2 produkuje, pro internetový Business Insider a vše uvedli na pravou míru. Se společností Bretta Ratnera měla Warner Bros. smlouvu v rámci realizace 75 snímků, což vyprší ještě před Wonder Woman 2. A zcela pochopitelně na ni nenaváží.
Celá situace upozorňuje hned na několik skutečností: Gal Gadot bude v rámci kampaně #metoo za své kolegyně a kolegy bojovat do roztrhání těla. Warner Bros. si pořádně oddechlo. A Ratner se vydává ve šlépějích kolegů, kteří si zničili kariéru. Opouští společnost RatPac-Dune Entertainment a jeho připravovaný snímek o zakladateli Playboye byl poslán k ledu.
Gal Gadot
Liga spravedlnosti
Hvězda Gal Gadot naopak stoupá vzhůru. Její role ve snímku Wonder Woman, který vznikl v rámci DC Extended Universe, studiu přinesla tržby v rozsahu 821 milionů dolarů, solidní recenze a prolomila tak totální nadvládu konkurenčního Marvelu.
Patty Jenkins
Patty Jenkins
Režisérka Jenkins spolu s herečkou Gadot vytvořily silný ženský tandem, který oslovil divačky a diváky po celém světě. Jenkins se po uvedení snímku musela vypořádat například s výroky kolegy Jamese Camerona, který prohlásil, že Wonder Woman jede na slepé koleji. Podle jeho slov vznikla "vymyšlená modelka, fantastická žena a sexuální objekt".
Cameron dokonce přišel se svým návrhem na představitelku Wonder Woman, vybral by Lindu Hamilton, která v "jeho" Terminátorovi (1984) ztvárnila Sarah Connor. Na sociálních sítích byl následně Cameron označen za sexistu a režisérka Jenkins se vyjádřila v tom smyslu, že jeho problém je to, že není žena a druhému pohlaví nerozumí.