Drama 12 Strong je další ozvěnou 11. září, tentokrát s Thorem válčícím na koni

Drama 12 Strong je další ozvěnou 11. září, tentokrát s Thorem válčícím na koni
Chris Hemsworth na koni
Snímek vychází z knihy Horse Soldiers Douga Stantona, která u nás vyšla pod dvěma názvy: Na koních proti Talibánu a Bitva o pevnost Qala-e Džangi.

Trailer:

12 hrdinů
Producentem filmu je Jerry Bruckheimer, který uvedl následující: "Je to fascinující příběh. Tihle chlapi tam šli s tím, že s největší pravděpodobností zemřou. Museli na své cestě horami využít jedinou možnou dopravu - koně. Je to jeden z mála příběhů současné historie, který ukazuje Ameriku, jak reaguje na něco v dobrém světle, kdy pomůže lidem." Zmíněná jízda na koních by měla být hlavním lákadlem. Chris Hemsworth, který hraje hlavní roli, se nechal slyšet, že právě kombinace moderního vojáka s nejstarším dopravním prostředkem světa ho na celém projektu nejvíce přitahovala. 
12 Strong natočil debutující Nicolai Fuglsig podle scénáře Petera Craiga (Ve jménu krve) a Teda Tallyho (Mlčení jehňátek, Červený drak). Dále hrají Michael Shannon, Michael Peña, Taylor Sheridon (ano, ten Sheridon, co napsal a režíroval Wind River) a v roli Hemsworthovy ženy jeho skutečná manželka Elsa Pataky. Datum US premiéry je stanovené na 19. ledna 2018.
68fa516b
drama-12-strong-je-dalsi-ozvenou-11-zari-tentokrat-s-thorem-v-hlavni-roli-1