Agentka FBI je podezřelá ze série vražd a ani syn ji nepoznává

Agentka FBI je podezřelá ze série vražd a ani syn ji nepoznává
| AXN
Nezvěstná vypráví příběh agentky FBI Emily Byrneové (Stana Katic), která se během stíhání jednoho z nejznámějších sériových vrahů v Bostonu beze stopy ztratí a je prohlášena za mrtvou. O šest let později ji objeví skoro utopenou v opuštěném domě kdesi v lesích. Na nic si z doby zajetí nepamatuje, po návratu domů zjistí, že její manžel (Patrick Heusinger) začal nový život s jinou ženou a její syn ji nepoznává. Nadto se dozví, že je podezřelá ze série vražd.
Nezvěstná
| AXN
V hlavních rolích se objeví Stana Katic, známá ze seriálu Castle na zabití, anebo Ralph Ineson, který si zahrál v seriálech Hra o trůny či Harry Potter.
„Hlavní postava patří do dnešní doby, je to žena, která má kariéru, je matkou a trochu hrdinkou, jež má samozřejmě jisté vady. Bylo pro mě velice zajímavé toto téma prozkoumávat a pak k němu přidat další vrstvu o tom, co znamená překonávat nepřekonatelné a naprosto extrémní okolnosti, vše přežít a jako osobnost vyrůst,“ řekla k prvním dojmům z postavy Emily její představitelka Stana Katic.
Nezvěstná
| AXN
„Postava Emily je jako Fénix. Vyhoří uprostřed série a je znovuzrozena opravdu výjimečným způsobem, stejně jak je tomu u mnoha přeživších,“ dodala Katic v rozhovoru pro Sony Pictures Television.
Samotný režisér Oded Ruskin ke svému stylu práce uvádí: „Mám to, co byste mohli nazvat režisérským strachem z dálkového ovladače. Televizní dramata jsem začal natáčet koncem 90. let minulého století a vždy jsem měl ve své hlavě představu diváka s prstem na dálkovém ovladači. Vždy je připraven kanál přepnout, pokud bude znuděn. Když točíte televizní drama, je důležitá každá sekunda, každý záběr, každý střih, každá scéna, každá epizoda a nakonec také každá série. Vše musí být dramaticky zajímavé, jinak divák přejde k jinému pořadu.“ A režisér ještě dodává: „Teď mám pocit, že se všemi možnostmi streamování, tabletů a dalších mediálních zdrojů mám strach prostě úplně ze všeho.“
Nezvěstná
| AXN
Víte, že...

Boston vypadá jako Bulharsko?
Ačkoli se příběh odehrává v Bostonu, natáčel se celý v Bulharsku. Nejprve byl za místo děje vybrán Boston, protože je nejevropštějším americkým městem, poté si produkční štáb z několika možných zemí vybral Bulharsko, a to z důvodů podobnosti krajiny a přírody.

Kolik dní a jak dlouho se točilo?
Natáčení probíhalo v zimě, od ledna do března 2017, zabralo celkem 62 natáčecích dnů, točilo se na 60 lokacích a ve studiích.
Celý seriál se točil jako film
Celý seriál se natáčel najednou, točil se tedy spíše jako film. Herci měli k dispozici všech deset scénářů a hráli scény podle lokací – v jednom dni mohli natáčet scény z úplně jiných epizod, což bylo pro mnohé herce zvyklé na klasické televizní natáčení výzvou.
Teaser se natáčel výhradně pod vodou:
Stana Katic
Teaser k filmu byl vyroben v Budapešti a celé jeho natáčení probíhalo pod vodou. Točilo se v noci od 22 h do 5 h ráno. Dublérkou byla držitelka bronzové medaile z evropského šampionátu v potápění Aniko Vancsura z Maďarska. Bez neoprenu šlo ve vodě vydržet jen pár minut, i když měla voda pokojovou teplotu. Na přední straně spisu FBI v teaseru je skryto několik nápověd.