První dojmy z Blade Runner 2049: "Neuvěřitelné", "dechberoucí", "mistrovské dílo"

První dojmy z Blade Runner 2049: "Neuvěřitelné", "dechberoucí", "mistrovské dílo"
Blade Runner 2049
Fanoušci dlouho doufali, že pokračování natočí režisér prvního filmu Ridley Scott, ten se ale nakonec spokojil s pouhou pozicí producenta (a když vidíme jeho nové příspěvky do vetřelčí série, možná je to dobře). Štafetu po něm převzal talentovaný Denis Villeneuve, režisér fantastické sci-fi Příchozí, za níž byl zcela zaslouženě nominován na Oscara v kategorii Nejlepší režie.
Téma: Slavný dům z Blade Runnera - Bradbury Building
Protože je premiéra Blade Runner 2049 za rohem, došlo již na nějakou tu novinářskou projekci. A ohlasy slibují, že příběh důstojníka losangeleské policie K (Ryan Gosling), který se musí spojit s bývalým Blade Runnerem Rickem Deckardem (Harrison Ford), ostudu svému předchůdce neudělá.
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049
Embargo na plnohodnotné recenze sice padne až příští týden, i přesto si již nyní můžeme přečíst několik krátkých reakcí, které objevily na Twitteru:
"Poklekněte před Denisem Villeneuvem. Dokázal neuvěřitelné, Blade Runner 2049 je trefa do černého. Miluju to. A i kdyby vás film vůbec nezajímal, dechberoucí kamera Rogera Deakinse za zájem stojí. Ten chlap je bůh."
Steven Weintraub, Collider.com
"Úžasné. Nejen vizuální pecka, ale průkopnické mistrovské sci-fi dílo."
JimmyO. JoBlo.com
"Blade Runner 2049 je fenomenální. Vizuálně strhující sci-fi, zatím nejlepší film roku 2017. Denis Villeneuve je bezpochyby jeden z nejlepších současných režisérů a není důvod, aby Deakins nevyhrál Oscara."
Eric Eisenberg, CinemaBlend.com
"Viděl jsem Blade Runner 2049 a je to KUR*A NEUVĚŘITELNÝ."
Kevin Polowy, Yahoo Entertainment
A to jsou pouhé střípky z mnoha reakcí, které se nesou ve stejném duchu.
f7b35191
Ani jsme v to nedoufali, ale zdá se, že tvůrci opravdu natočili film, který nejenže nedělá předchůdci ostudu, ale současně se nestane jedním z těch filmových pokračování, které se ztratí v čase, jako slzy v dešti. Těšíme se!