Filmovým vesmírům se nedaří - budoucnost Transformers a monster je nejistá

Filmovým vesmírům se nedaří - budoucnost Transformers a monster je nejistá
Téhle myšlence jsme se již před pár dny věnovali v tématu Desítka filmů, které letos slabými tržbami zavařily plánovaným pokračováním. Dnes si shrneme konkrétní důsledky, tedy to, co se reálně děje okolo plánovaného filmového vesmíru Dark Universe, který měla letos nakopnout k výšinám Mumie s Tomem Cruisem a jak to vypadá s budoucností série Transformers (kde se také již nějakou dobu připravuje hned několik dalších filmů).
V případě Transformers jsou ty plány o něco starší, takže napřed k nim. Již dva roky zpátky (před uvedením pětky) mělo studio jasno, že sérii rozšíří minimálně o čtyři pokračování a několik spin-offů. Producenti za tím účelem zapřáhli oscarového Akivu Goldsmana, aby pod jeho vedením početná skupinka scenáristů dala dohromady koncepty pro další filmy. Nyní už to neplatí. Propad Posledního rytíře zapříčinil, že je Goldsman oficiálně od odvolán a na žádném dalším transformeřím filmu se podílet nebude.
Obrázek článku
Oficiální zpráva mluví o tom, že za jeho odchodem stojí vytíženost, kdy mimo jiné Goldsmana zaměstnává připravovaný seriál Stark Trek: Discovery.
Což je výborný oslí můstek k Dark Universe, sérii propojených monster filmů, které měl naopak dávat dohromady Alex Kurtzman. Ten totiž shodou okolností také na Discovery maká. Kurtzman Mumii napsal, odrežíroval a jako hlavní kreativní síla se měl postarat o to, aby se do kin podívali i Frankenstein s Javierem Bardemem, Neviditelný muž namaskovaného Johnnyho Deppa, Frankensteinova nevěsta s Angelinou Jolie a Vlkodlaka v podání Dwayna Johnsona. Jenže Mumie v Americe moc nevydělala a Kurtzman v nedávném rozhovoru trpce přiznal, že vůbec neví, jestli bude na sérii dělat dál. Není se čemu divit. V Universalu vkládali do Mumie velké naděje a nebýt slušných mimoamerických tržeb, šlo by o jasný propadák.
Monstra a roboti tak víceméně stojí znovu na začátku a budou se hledat lidé, kteří by sériím dodali pevný tvar a hlavně nějakou kvalitu. Což by neměl být zas takový problém, protože - upřímně - laťka není nasazena nijak vysoko.