Štěpán Altrichter připravuje Runnera. Příběh z Berlína se inspiroval kultovním dílem o replikantech

Štěpán Altrichter připravuje Runnera. Příběh z Berlína se inspiroval kultovním dílem o replikantech
Z natáčení Runnera.
Štěpán Altrichter
Štěpán Altrichter
Altrichter natáčel v průběhu filmového festivalu Berlinale hudební klip pro londýnského DJe Maxe Coopera k jeho novému albu Emergence, který svou hudbou doprovodí i samotný film. Klip má fungovat jako filmový teaser a odkryje atmosféru snímku a Berlínu tak, jak ho režisér zamýšlí představit ve filmu. Jako lokace posloužili temné kouty nebo legendární klub Golden Gate. Hlavní roli si ve videu zahrál německý herec Franz Rogowský, který účinkoval například ve Stříbrným medvědem oceněném jednozáběrovém snímku Victoria (2015).
Franz Rogowski, Laia Costa, Frederick Lau
Franz Rogowski ve filmu Victoria.
"S Maxem Cooperem jsme zahájili spolupráci na trochu jiné formě audiovizualního díla, Runner nebude úplně klasický film, ale spíš psychedelický trip do nejtemnějšího kouta naší duše. Celý děj se odehrává v noci, stejně jako klip, který bude mít premiéru na jaře," přibližuje režisér Altrichter.
Schmitke
Z natáčení filmu Schmitke
Kamery se ve videoklipu i celovečerním filmu opět ujme rumunský kameraman Cristian Pirjol, který v loňském roce získal ocenění Asociace českých kameramanů za film Schmitke. Altrichterův debut získal celou řadu ocenění na festivalech ve světě, kromě toho obdržel 8 nominací na Českého lva, z čehož dvě proměnil. O obrazovou postprodukci Runnera se postará pražské studio MagicLab. Vývoj Runnera podpořil Státní fond kinematografie. 

Upoutávka na Altrichterův předchozí snímek Schmitke

Štěpán Altrichter, Tomáš Končinský