27. týden-kinopremiéry: Filmy o Tarzanovi, Lucii, belgickém klubu a dospívání

27. týden-kinopremiéry: Filmy o Tarzanovi, Lucii, belgickém klubu a dospívání
Legenda o Tarzanovi
Margot Robbie, Alexander Skarsgård
Legenda o Tarzanovi
Legenda o Tarzanovi je vskutku postmoderním filmovým dílem. Tarzan (Alexander Skarsgård) si spokojeně žije po boku krásné manželky (Margot Robbie) coby lord Greystok. Do džungle se nicméně musí vrátit jako obchodní emisar. V Kongu narazí na pomstychtivého kapitána Roma (Christoph Waltz), který skutečně žil a v Kongu operoval. Nikdo ale neví, že jde o Tarzana...
Legenda o Tarzanovi
Snímek plný hvězd režíroval David Yates, autor posledních čtyř dílů o Harry Potterovi, které se vyznačovaly solidní temnotou a přijetím recenzentů. Jak se ale povedl "Tarzan"? Vypadá to dost rozpačitě. Z recenze Františka Fuky: "Některé části filmu jsou tudíž klasická "pulp" červená knihovna, zatímco jiné jsou parodií na červenou knihovnu, a ještě jiné se snaží být vážným syrovým pohledem na útlak nižších vrstev v Africe na konci 19. století. Chvíli se tvůrci drží nejklasičtějšího tarzanovského schématu, ale o pár vteřin později jdou odvážně proti němu a chtějí ho dekonstruovat do něčeho jiného." Všechny recenze najdete zde. Prozatím 55 procent.
Očista: Volební rok
| CinemArt
Již třetí díl thrillerově-hororové Očisty: Volební rok se hlásí o váš zájem. A vypadá to na "solidní" únavu materiálu. Noc, kdy je vše dovoleno, se blíží. Bude poslední povolenou akcí všech násilníků, kteří se neštítí ničeho? To se uvidí. Na scéně se objevuje senátorka žádající akci zrušit. A to pište, že jí půjde nejeden po krvi lačnící zloduch po krku. Zajímavému motivu je nicméně věnováno pouhých asi deset minut filmu. Následně si divák užije snad jen důmyslně děsivé masky útočníků.
Očista: Volební rok
Z recenze Františka Fuky: "Série Očista zjevně skončila v podobném letargickém marasmu jako svého času série Saw nebo o nějaké to desetiletí dříve Halloweeny, Freddy vs. Jasonové atd. atd... Na čtyřku až desítku už nepůjdu." Všechny recenze si můžete přečíst zde. Prozatím 55 procent.
Filip Renč
Skupina Lucie je na turné, slaví 30 let existence a v Karlových Varech představila dokument Lucie: Příběh jedný kapely (2016). Ten nyní přichází do kin a fandové fenoménu 90. let 20. století se mohou těšit. Na co? Na archivní záběry, mluvící hlavy a písničky. Nic víc, nic míň. Prostě dokumentární pocta jedný kapele.
Tom Vermeir, Stef Aerts
| Artcam Films
A u hudby ještě zústaneme. Do kin můžete vyrazit ještě na Belgicu (2016), snímek z prostředí belgického klubu, kde vládnou dva rozhádaní bratři, alkohol, drogy, sex a elektronická skupina Soulwax. Pokud nemusíte Lucii, ale dáváte přednost lehce nostalgické taneční hudbě, tohle je tip pro vás.
Short Skin
Ani čistá komedie, ani dusné drama. Short Skin (2014) je snímkem pojednávajícím o dospívání mladíka, který má problém se svým penisem. A pochopitelně mu to ztíží sbližování se svou láskou. Tenhle kluk ale neumí lhát, takže se můžete těšit na roztomilou rozpačitost, která k mládí rozhodně patří. Všechny recenze debutu italského režiséra Duccia Chiariniho najdete zde.
Anna Kendrick, Aubrey Plaza
Mike i Dave sháněj holku
A protože je léto, vrhá distributor do kin další bláznivou komedii. Mike i Dave sháněj holku pojednává o dvojici bratrů, kteří vyhlašují inzerát na dámský doprovod na ojedinělou svatbu na Havaji. Natrefí ale na zdánlivě zakřiknutá děvčata, která to umí patřičně rozjet. Bude jim pánský doprovod stačit? Těšit se můžete na Annu Kendrick nebo Zaca Efrona.
Mike i Dave sháněj holku
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.