Short Skin

61%
Short Skin

Slibný debut Duccia Chiariniho je křehkým příběhem o dospívání, hledání lásky a zúžení předkožky.

Slibný (a částečně autobiografický) debut Prci, prci, chobotničky talentovaného italského režiséra Duccia Chiariniho je důvtipnou kombinací rodinného dramatu, klasického příběhu o dospívání a originální letní love story. Hrdinou snímku je sedmnáctiletý citlivý mladík Edoardo, který má, jak už název napovídá, problém s fimózou (zúžením předkožky). Tato skutečnost ho výrazně limituje v sexuálních dobrodružstvích, která ho momentálně zajímají zdaleka nejvíc. Režisérův inteligentní mix humoru a dramatu těží z civilního, realistického scénáře a znamenitě vystihuje mužskou zranitelnost. Prci, prci, chobotničky nabízí vylehčenou prázdninovou zábavu, ale zároveň nás učí cosi podstatného o odvaze, improvizaci a překonávání vlastní nejistoty. (Film Europe)




batal
893 bodů
6
........jako debut je to velmi slušně natočený, zábavný film, tabuizované téma je prezentováno s vkusem, Dvacetiletý Matteo Creatini v hlavní roli předvádí neskutečný výkon a nejen kvůli množství nahých záběrů, které musel zvládnout, ale i za trefnou úroveň trapnosti i bolesti, jež už tak vypjatým scénám dodávají na naléhavosti. " ............."Chápavý, ohleduplný a lehce ospalý Short Skin je zkrátka příkladem snímku, jaký by se dokonale vyjímal na zlínském festivalu v sekci děl pro mládež. Zatímco v běžných kinech si bude hledat generačně spřízněné publikum obtížněji, protože na ryze teenagerskou podívanou není ani dostatečně lechtivý, ani dost bláznivý.............
majhan
majhan
453 bodů
6
Když vidím někde komedie, naláká mě to, i když italskou komedii považuji za trochu více či méně infantilní, bláznivou až ztřeštěnou. Je tu ale i příběh lásky, který tomu může dát jiný rozměr a podtón. Doufejme, že se bude jednat o tu oddechovku, kterou od toho čekám.

Dodatečné informace

Původní název:
Short Skin - I dolori del giovane Edo (více)
  • Itálie Short Skin
  • Itálie Short Skin - I dolori del giovane Edo
Premiéra v ČR:
7. 7. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Itálie
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění