V zajetí démonů 2: první recenze slibují, že se budeme znovu bát!

V zajetí démonů 2: první recenze slibují, že se budeme znovu bát!
Obavy z toho, jak dopadne V zajetí démonů 2, navíc přiživila otřesná Annabelle. Spin-off původního filmu se jevil na papíře dobře a James Wan, platící za žánrového guru (natočil nejen V zajetí démonů, ale i Insidious nebo první Saw), film navíc hlídal z pozice producenta. Přesto byl výsledek mizerný, téměř až nechtěná parodie. Zatímco však Wan-producent své fanoušky zklamal, Wan-režisér prý V zajetí démonů 2 stále pevně drží otěže.
Na Rottentomatoes se momentálně nachází 20 recenzí, z toho 17 pozitivních. Jako průměrná známka vychází 7.1, což je někde na úrovni prvního dílu. Znovu se chválí atmosféra, herecké výkony a příběh, ačkoli je prý ještě přepálenější, než v případě prvního dílu. Kritika se nese v duchu, že už se více hraje na efekt a filmaři až příliš kvaltují (ale to samé jiní mají jako pozitivum v tom smyslu, že se film zbytečně nezdržuje a udržuje si vysoké tempo).
Všeobecně to každopádně v tuhle chvíli vypadá, že žádné velké zklamání nehrozí. Dvojka se nesnaží žánr nijak posouvat, ani nepřichází s ničím vyloženě novým, ale to vlastně platí i o jedničce. Je výborně zvládnutou žánrovou hrou, dějové originality ale příliš nepobrala. Bodovala chytrou režií, což by naštěstí ani tentokrát absentovat nemělo. Výsledek si ověříme na vlastní kůži již za pár dní - V zajetí démonů 2 vstoupí do kin 9. června.