Terry Gilliam představil hrdiny filmu o Donu Quijotovi. Těšte se na bond girl a hvězdu Star Wars

Terry Gilliam představil hrdiny filmu o Donu Quijotovi. Těšte se na bond girl a hvězdu Star Wars
Režisér Terry Gilliam | Sony
Michael Palin
Život Briana | Warner Bros.
Dona Quijota si v připravovaném filmu zahraje pythonovský komik Michael Palin. Spolu s ním se v dobrodružném filmu objeví Adam Driver (Star Wars: Síla se probouzí, Paterson) nebo Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Perfektní den).
Snímek Terryho Gilliama The Man Who Killed Don Quixote (2017) je sice inspirován Cervantesovo románem, bude ale velmi svérázně adaptován. Pracovník reklamní agentury Toby (A. Driver) se vrací na španělský venkov, kde natáčel film podle slavné Cervantesovy předlohy. A ocitne se ve světě plném obrů, rytířů a dam v nesnázích. Modelka a bond girl Olga Kurylenko ztvární manželku Tobyho šéfa.
Olga Kurylenko
Olga Kurylenko | Columbia TriStar
Gilliam v Cannes sdělil, že přípravy na natáčení začnou v červnu. Točit se bude ve Španělsku, Portugalsku a na Kanárských ostrovech. Práce by měly být hotovy ještě letos. Odhadovaný rozpočet by měl činit necelých 20 miliónů dolarů. "Chci ten film vyhnat ze svého života, takže se s ním budu prát až do samotného konce," svěřil se pro magazín Variety s humorem sobě vlastním Gilliam.

Ztracen v La Mancha: Trailer

Ztracen v La Mancha
O lapáliích, které v 90. letech projekt provázely, si přečtete zde. O nich pojednává i dokument Ztracen v La Mancha (2002), asi jediný snímek, mapující dílo, které nikdy nevzniklo. Gilliam by svou novinku a srdcovou látku rád představil za rok na místě konání letošní tiskové konference, tedy na festivalu v Cannes.