US tržby: Marvel totálně roznesl DC na kopytech

US tržby: Marvel totálně roznesl DC na kopytech
Zatímco Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti do téhle chvíle vydělal 869 milionů dolarů celosvětově, Captain America: Občanská válka potřeboval necelé dva týdny, aby ho pouhých 40 milionů dělilo od vydělané miliardy.
Nepřekvapivě tak poslední Marvelovka znovu skončila první a ještě nějakou dobu exkluzivní přední příčky z US žebříčku neopustí. Mohou za to i výborné divácké ohlasy, které velebí prakticky všechno. O tom si (zatím) DC může nechat jen zdát. Je ale třeba dodat, že Marvel si svůj vesmír buduje déle, takže se dá očekávat, že se do budoucna síly obou značek vyrovnají.
us-trzby-marvel-totalne-roznesl-dc-na-kopytech
Z novinek si nejlépe vedlo drama Hra peněz, v němž se George Clooney stane rukojmím v televizním studiu, kde s ním mimo jiné pracuje i Julia Roberts. Snímkem se po letech k režii vrátila Jodie Foster a i když jsou recenze o něco vlažnější, než by se od podobné sestavy čekalo (55%, průměrná známka 5.8 z deseti), neuvedl se film vůbec zle. Sice skončil až třetí (nestačil na vytrvalou Knihu džunglí, která už má 828 milionů celosvětově), 14.8 milionů není pro podobný film ale vůbec špatné startovné. Dvakrát tolik v době našlapaných blockbusterů. Snímek stál navíc skromných 27 milionů, takže se zaplatí.
Vyloženě tragicky naopak dopadl horor The Darkness, který přitom točil v žánru zkušený tým a i herecky je o co se opřít (Kevin Bacon, Radha Mitchell). Snímek má na Rottentomatoes 0% (a to není lehká meta) s průměrnou známkou 2.6 z deseti. Takhle "zaválet" se povede málokomu. Snímek odstartoval na čtvrté pozici za 5 milionů. V TOP10 je nepochybně naposledy.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.