6. týden-kinopremiéry: Deadpool potkává Michala Davida a taxikáře z Teheránu

6. týden-kinopremiéry: Deadpool potkává Michala Davida a taxikáře z Teheránu
Deadpool
Bavila vás superhrdinská minisérie Kick-Ass? Přijde vám, že se komiksoví hrdinové berou často až moc vážně? Potom nečekejte ani minutu a upalujte na Deadpoola. Mutant z X-Menů má jednu parádní schopnost - samouzdravování. Navíc hláškuje o sto šest a má kladný vztah k ženám. No prostě je cool. Masku znetvořeného Deadpoola si nasadil Ryan Reynolds. Režíruje debutant Tim Miller. A je z toho událost.
Deadpool
Z recenze Františka Fuky: "Nedá se říct, že bych se při všech Deadpoolových vtipech válel smíchy po zemi. Spíš jsem si často říkal "panebože, fakt udělali tenhle vtip a nestyděli se za to"? A oceňoval jsem odvahu tvůrců. A hrozně moc bych si přál, aby tenhle film měl finanční úspěch a aby to vedlo k tomu, že se začnou točit mládeži nepřístupné drahé blockbustery."
Jestli vás nepřesvědčil Franta Fuka, podívejte se na všechny filmové recenze netypického komiksového hrdiny. Prozatím se může Deadpool pyšnit velmi solidní známkou 81 procent.
Decibely lásky
| če
25 let po druhém Discopříběhu vstupuje do kin hudební romance Decibely lásky. Rudolf Hrušínský nejmladší zde ztvárnil postavu Rudy Hovorky, který se stará o úklid města Plzeň a ve volném čase dělá DJe. Že neuhádnete, co pouští? Režijní debut Miloslava Halíka vzdává hold hitům Michala Davida. Za kamerou stál držitel 6 Českých lvů Vladimír Smutný. Na recenze si budeme muset počkat. Zatím si pusťte třeba ukázku z filmu, ať si uděláte představu.
Džafar Panahí
"Svoboda nepotřebuje taxametr," představují svůj snímek z jednoho íránského taxíku tvůrci dramatické komedie Taxi Teherán. Snímek, který byl oceněn na loňském Berlinale, natočil režisér Džafar Panahí. Šlo o z nouze ctnost - režim autorovi nařídil domácí vězení, tak se Panahí přeflékl za taxikáře, sedl za volant a zpovídal klienty. A vyšlel z toho vytříbený kritický pohled na íránskou společnost.
Recenze snímku si přečtěte zde. Na serveru Rotten Tomatoes na film pějí ódy. Zhlédnutím snímku možná padnou předsudky o té nenávistné arabské zemi a jejích obyvatelích.
Agenti dementi
Čtveřici novinek uzavírá francouzská animovaná groteska Agenti dementi. Postavičky agentů Mortadelo a Filemón, které se proslavily na stránkách komiksů, obžívají v celovečerním filmu, aby rozlouskly všechny zločiny na světě. Samo sebou se to neobejde bez zpackané akce, šílených převleků, nekorektního humoru a bláznivého dobrodružství.
Z recenze Františka Fuky: "Tempo je maniakální, akce je brutální, vymlácených zubů a boulí si užijete neúrekom. Animace je až překvapivě kvalitní, expresivní a akční. Jediný vizuální problém tkví v tom, že některé textury vytvářejí na plátně nepříjemně poskakující moiré nebo jsou divně rozplizlé, jako kdyby byl film vyrenderován v příliš malém rozlišení." Všechny recenze najdete zde.
Agenti dementi
Seznam všech únorových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.