53. týden-kinopremiéry: Stallone slaví svátek návratem Rockyho. Boxuje i mexický kohout.

53. týden-kinopremiéry: Stallone slaví svátek návratem Rockyho. Boxuje i mexický kohout.
Creed
Legenda je zpět! Rocky Balboa se vrací v novince Creed. Slavný italský hřebec bude tentokrát tím, kdo se vyhne ringu. Snímek mu přihraje do cesty Adonise Creeda, (Michael B. Jordan) syna Apolla Creeda, s nímž před desetiletími legendární Rocky boxoval. Stallone nakonec bude Adonise trénovat. A pozná v něm též jeho otce.

Trailer k filmu Creed:

Sylvester Stallone
Dle dostupných recenzí se návrat překvapivě vydařil. Rotten Tomatoes dává nadprůměrnou známku z dostupných recenzí 93 procent. Na ty české si budeme muset počkat.
Michael B. Jordan, Sylvester Stallone
Creed
První dojmy Tomáše Chvály dávají fanouškům naději. "Citlivě a správně dávkované drama v tepajícím městě, které má i po čtyřiceti letech pořád stejně silný pouliční feeling. Sylvester Stallone už zřejmě lepší nebude. Pokud si ho má filmový svět nějak pamatovat, tak určitě takhle. Jako citlivého herce, který vyzrál a umí prodat i ty nejotřepanější fráze."

Trailer k filmu Bod zlomu (2015):

Bod zlomu
V roce 1991 natočila oscarová režisérka Kathryn Bigelow surfařský akčňák Bod zlomu. Maskovaní lupiči, extrémní sporty, krásné ženy a drsné podsvětí se vrací ve stejnojmenném remaku. A je zaděláno na solidní průšvih. Rotten Tomatoes dává průměrnou známku pouhých 9 procent, čeští recenzenti jsou smířlivější - prozatím film hodnotí lako lehce podprůměrný.
Bod zlomu
František Fuka našel na snímku to lepší: "Jediný důvod, proč tento film vidět, jsou jeho akční scény. A je to docela slušný důvod, protože těch scén je nejméně 30 minut a většinou jsou zručně natočeny, se skutečnými extrémními sportovci a za pomoci mnoha slušných triků." Jestli vám to stačí, hurá do kina.
Benicio Del Toro, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry
Před časem se Portorikánec Benicio Del Toro úspěšně představil ve špionážním thrilleru Sicario: Nájemný vrah (2015). Nyní se vydává na Balkán, aby čelil humanitární krizi ve španělském dramatu s cynickým názvem Perfektní den. Del Toro se spolu s Olgou Kurylenko a dalšími členy skupinky humanitárních pracovníků pokouší uklidnit civilisty ve válkou zmítané zemi. A čistí studnu...

Trailer:

Benicio Del Toro, Olga Kurylenko, Fernando León de Aranoa, Mélanie Thierry, Tim Robbins
Z textu distributora: "Teď mají na krku jednu z posledních studní uprostřed hor, která je zdrojem vody pro několik vesnic a právě teď v ní plave mrtvola, kterou tam někdo neznámý hodil. Vytáhnout tělo a vyčistit studnu je zdánlivě jednoduchý úkol, ale pro naše humanitární hrdiny se postupně stává neřešitelným úkolem s několika rébusy."
Čeští recenzenti dávají dramatu s originální zápletkou solidních 72 procent.
Toni Collette, Drew Barrymore
"Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu."

Trailer:

Už teď mi chybíš
Romantické komediální drama Už teď mi chybíš táhne na herecké výkony, civilnost a formu, která má daleko k citovému vydírání. Alespoň to tvrdí jediná dostupná tuzemská recenze. Na Rotten Tomatoes dávají nadprůměrnou známku 67 procent. Takže by to za návštěvu kina stát mohlo.
Boxem jsme začali a boxem taktéž skončíme. Mexický animák Kyky Ryky a pár vajec totiž pojednává o kohout(k)ovi, který se má utkat v ringu. Najde nepříliš fyzicky vyvinutý jedinec kuráž a postaví se zlému rančerovi? No jistě. Takže děti na Kyky Ryky a jejich taťkové na Creeda. Víkendový program je jasný.
Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.