Inferno na fotkách: Tom Hanks je zpátky jako Robert Langdon

Inferno na fotkách: Tom Hanks je zpátky jako Robert Langdon
Tom Hanks a Irrfan Khan
Vážně už je to tak dlouho? Ano, je. Andělé a démoni vstoupili do kin v květnu roku 2009. A neslavili zdaleka takový úspěch. Mohla za to Šifra mistra Leonarda, která měla premiéru o tři roky dříve. Fanoušci byli na film extrémně natěšení a když dorazil do kin, nenechali se odradit vlnou negativních recenzí (platilo pro světový i český tisk). Snímek si tak celosvětově přišel na ohromných 758 milionů dolarů. Studio si bylo jisté, že má v ruce zlatý materiál, okamžitě dalo zelenou dalšímu dílu (Andělům a démonům) a očekávalo další sprchu dolarů. Sprcha to byla, ale úplně jiného ražení.
Omar Sy
Inferno na druhém místě žebříčku.
Fanoušci byli z filmové Šifry zklamaní. A to do té míry, že se řada z nich rozhodla sérii v kinech dále nepodporovat. Pokračování proto vydělalo pouhých 485 milionů. To samozřejmě není vůbec málo, ale film přišel ve své době na nemalých 150 milionů, což je stejná částka, za kterou například George Miller ukuchtil strhující akční pecku Šílený Max: Zběsilá cesta.
Tom Hanks, Sidse Babett Knudsen
Tom Hanks a Sidse Babett Knudsen
Producenti následně nějakou dobu váhali, jak se sérii naložit dál. Nakonec se rozhodli nechat diváky trochu oddechnout a symbologa Roberta Langdona vyslat do kin až příští rok. Stane se tak v adaptaci románu Inferno. Oficiální popis děje je následující: "Harvardský symbolog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob - Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem; proplétá se přitom nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí jenom Dantova temná epická báseň - a čas přitom neúprosně pádí. Až uplyne, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět."
Irrfan Khan, Tom Hanks
Tom Hanks a Irrfan Khan
V dalších rolích se představí Felicity Jones (dr. Sienna Brooks), Irrfan Khan (Harry Sims), Omar Sye (Christoph Bruder), Ben Foster (Bertrand Zobrist) a Sidse Babett Knudsen (dr. Elizabeth Sinskey). Režíruje i tentokrát Ron Howard. Česká premiéra Inferna je naplánována na 13. října 2016.
Obrázek článku