Inferno

61%
Inferno

Držitel Oscara Ron Howard se vrací, aby se ujal režie filmové adaptace nejnovějšího dílu filmové série spisovatele Dana Browna (Šifra mistra Leonarda) o Robertu Langdonovi, která utržila po světě přes miliardu dolarů. Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)




Recenze: Inferno

Kinobox.cz
50%

Talent většiny tvůrců je nesporný, film dobře vypadá a zní, uvidíte pár zajímavých památek a některé scény jsou docela napínavě natočené, pokud akceptujeme jednoduchá fakta jako "Teď se Hanks musí dostat z bodu X do bodu Y a tamti ho chtějí zabít" a ignorujeme důvody toho, proč se tam musí dostat a proč jsou ti vrazi retardovaní.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
S Šifrování Mistra Leonarda nesrovnatelné a o ještě o chloupek horší, než Andělé a démoni. Zde je málo akce, hrozba vyhlazení poloviny populace je sice silné téma, ale nepodařilo se ho pořádně uchopit, šifry a hádanky už také nejsou tak propracované. Závěť slušný, film je to celkově koukatelný a v pohodě.. více než za 60% to u mě není.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Třetí dobrodružství známého symbologa Roberta Langdona, který opět pokročilo v tempu a dějové zkratkovitosti. a použil se starý známý námět od dob fenoménu ´XIII´. Langdon se probudí v nemocnici a trpí ztrátou paměti. Samozřejmě netrvá dlouho a jdou po něm zabijáci. Prchá po boku dr. Sienny Brooks, se kterou spojí síly a započne staré známé pátrání a odhalování, které mu postupně dají si vzpomenout, co se to vlastně děje a proč. A tak se v ději opět vyskytují různé záhady, výklady umění a historie, ale už toho není tolik co dříve. Vlastně je téměř zázrak, že tu nějaké vůbec jsou. Tempo vyprávění je skutečně zase o něco rychlejší a tak o nějaké plynulosti a patřičného vysvětlování co, kde, jak a proč, je zkrátka a dobře prostě pryč. Jen jedno se musí nechat. To, jak se vlastně Langdon zapletl do další záchrany světa, je to nejhlavnější tajemství, které se právě postupně v rámci děje odkrývá. Každopádně se opět jedná o dobrodružství plného vzrušení, nejistých nesnází a hlavně napětí. Další spojení historie, vědy a nepředvídatelnosti budoucnosti ve filmové zábavné formě, které je skutečně zbytečně až moc rychlé a většinou konzistentní. Brownovy příběhy jsou v rámci zábavy stavěné dobře. Míchání mýtů, historických faktů a vědy, k vytvoření fascinující skládačky, dokáže okouzlit, ale přeci jen tvůrci měli zůstat u formy, jak byla pojata u prvního snímku ´Šifra mistra Leonarda´. Takto snímek překonávají i ´Lovci pokladů´ z roku 2004 a spousta špionážních snímků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Vyplavený uhynulý vorvaň se probudí uprostřed videoklipu Tonyho Scotta a jde po něm elitní zabijácký tým Světové zdravotnické organizace. Z nějakého důvodu to obnáší pobíhání po památkách a je to ještě hloupější, než to zní. Jak jde vůbec z tohohle udělat nuda k nesnesení? No jde to. Nejzbytečnější filmová série se vrací v plné síle.


Dodatečné informace

Původní název:
Inferno (více)
  • USA Inferno
Premiéra v ČR:
13. 10. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA, Japonsko, Maďarsko, Turecko
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
220,02 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Inferno je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Inferno


Podobné


Powered byJustWatch