Myšička, papoušek a rozjímání o historické zradě. SOUTĚŽTE o lístky na Zelenkovu novinku Ztraceni v Mnichově.

Myšička, papoušek a rozjímání o historické zradě. SOUTĚŽTE o lístky na Zelenkovu novinku Ztraceni v Mnichově.
Ztraceni v Mnichově
Petr Zelenka má talent. Je zkušený. Nikam nespěchá. Přemýšlí. Má smysl pro humor a experimentování. A zatím se mu práce vždycky podařila. Knoflíkáři (1997), Rok ďábla (2002), Příběhy obyčejného šílenství (2005), Karamazovi (2008) nebo seriál Terapie zapůsobil na kritiku i diváky. Novinka Ztraceni v Mnichově se zcela jistě a po zásluze zařadí mezi výše citovaná díla.
Film inspirovaný knihou historika Jana Tesaře Mnichovský komplex nekáže, není mravoučný ani patetický. Nechybí mu ale ambice podívat se na historickou "zradu" z jiného pohledu, přemýšlet o vlastních dějinách, o filmovém řemeslu a realitě-fikci. Novinář Pavel (Martin Myšička) toužící po senzaci. 90 letý papoušek, pamatující Mnichovskou dohodu a citující francouzského premiéra Daladiera. Pochodující vojenské opevnění. A smrt francouzského herce, který si k filmu odskočil z řeznické dílny.
Ztraceni v Mnichově přináší podobně jako Rok ďábla originální a sugestivní filmový zážitek, který ve vás spíš než odpovědi a kategorické soudy probudí tok všemožných otázek. Zajímá vás historické téma, zasazené do současnosti? Ve spolupráci s tvůrci filmu jsme si pro vás připravili soutěž o 3x2 vstupenky na film do sítě multikin CineStar.
Ztraceni v Mnichově
Jaká jsou pravidla soutěže?
Máme pro vás následující úkol - vybrat z žebříčku Oblíbení režiséři vaše favority. Promýšlejte, oceňujte hvězdičkami a pokud snad váš oblíbený tvůrce v našem žebříčku nefiguruje, přidejte ho jednoduše sami. Spolu s tím nám do neděle 25. října 2015 do 23:59 zašlete na e-mail soutez@kinobox.cz váš nick name. Pokud u nás nejste zaregistrovaní, jednoduše tak učiníte zde.