Jamie Dornan ve Varech a fanynky ve varu! Herec na festivalu představil film o atentátu na Heydricha.

Jamie Dornan ve Varech a fanynky ve varu! Herec na festivalu představil film o atentátu na Heydricha.
Padesát odstínů šedi
Koprodukční film Anthropoid (2015) se začne v následujících týdnech natáčet v České republice. Kromě Jamie Dornana (Kubiš), Cillian Murphyho (Gabčík) si v historickém dramatu zahraje Aňa Geislerová (Gabčíkova přítelkyně) a Charlotte Lebon (Kubišova přítelkyně).
Aňa Geislerová, Jamie Dornan
Aňa Geislerová a Jamie Dornan na tiskovce k filmu Anthropoid. | Film Servis Festival Karlovy Vary
Film režiséra Seana Ellise (nominace na Oscara za Cashback) vzniká podle skutečné historické události, která je připomínána jako jeden z nejdůležitějších a nejemotivnějších okamžiků české historie – atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. Čin umocnil německé represe (vyhlazení obcí Lidice a Ležáky), ale stal se též momentem pro mnoho dalších odbojových aktivit ve 2. světové válce.
do-varu-prijel-jamie-dornan-popularni-herec-s-placackou-na-festivalu-predstavi-film-o-atentatu-na-heydricha-2
Herec Jamie Dornan přijel do Karlových Varů. (foto: Film Servis Festival Karlovy Vary)
Za českou stranu je koproducentem Anthropoidu společnost Lucky Man Film. „Pro nás jako české koproducenty je významné, že máme možnost se podílet na látce, tak výrazně spojené s našimi dějinami, ale uchopené s možností uměleckého přesahu, který přináší tvůrčí potenciál celého týmu pod vedením režiséra Seana Ellise,“ říká David Ondříček z Lucky Man Film.
Tiskové konference k filmu se ve čtvrtek 9. července ve 14:30 zúčastnil režisér Sean Ellis, herci Jamie Dornan a Aňa Geislerová a producenti Chris Curling, Pete Shilaimon a David Ondříček. Na tiskovku se můžete podívat zde.