CZ tržby: Rychle a zběsile 7 si drží prvenství před stádem loutkových ovcí

CZ tržby: Rychle a zběsile 7 si drží prvenství před stádem loutkových ovcí
Rychle a zběsile 7
Adrenalinový vysokooktovaný snímek Rychle a zběsile 7ve světě utržil miliardu! V českých kinech jsou návštěvnost a tržby o poznání skromnější, ale přesto "sedmička" stále táhne. Aktuálně na ni přišlo 26.804 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 3.9 milionu korun. Od nasazení do kin před necelými třemi týdny snímek zhlédlo 237 tisíc diváků, tržby dosáhly téměř 33 milionů korun.
Ovečka Shaun ve filmu
Ovečka Shaun ve filmu. A s úspěchem. Druhé místo na žebříčku CZ tržeb. | Febiofest
Rychle a zběsile 7 sice stále vede, zájem o něj ovšem klesl o téměř 40 procent. Stejnou hodnotu, ale s kladným znaménkem, si na svůj kožich připíná Ovečka Shaun ve filmu. O třetím víkendu od nasazení na snímek kultovního studia Aardman vyrazilo 13.499 fanoušků loutkové animace, kteří za film zaplatili 1.6 milionu korun.
Konečně doma
Fialoví mimozemšťané na Zemi a jedna holčička jsou hlavními hrdiny animáku Konečně doma.
Do kin vyrazili o víkendu především děti a rodiče, takže nepřekvapí, že třetí skončil animák se zvláštními fialovými tvory, snímek studia DreamWorks Konečně doma. Přišlo na něj 10.502 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.4 milionu korun. Průměrně hodnocený film vyšel na 135 milionů dolarů, ale světe div se, na tržbách v samotných USA vydělal více. Příjmy z České republiky jsou jen takovými drobnými.
A do třetice pohádka, remake klasiky Popelka (2015) od studia Disney. Verze Kennetha Branagha se v českých kinech umístila na čtvrtém místě. Přišlo na ní 7.844 diváků, kteří v pokladnách nechali 980 tisíc korun. Za necelých pět týdnů od nasazení do kin na film přišlo téměř 100 tisíc diváků.
Liam Neeson
Liam Neeson si po několika razantních akčních rolích zahraje tichého a přemýšlivého detektiva Marlowa.
Až pátá skončila nejvýše umístěná novinka minulého týdne, akční drama Noční běžec s Liamen Neesonem v hlavní roli. Zapeklitý příběh o muži, který se musí postavit mafiánům i policajtům, si v 78 kinech nenechalo ujít 6.536 fanoušků. Za lístky zaplatili 886 tisíc korun. Horor Neutečeš (2014), který vstoupil do českých kin minulý čtvrtek, skončil šestý. Na zajímavý příběh s neznámými herci a sofistikovanou režií si zašlo 5.607 diváků. V pokladnách nechali 746 tisíc korun.
Další novinka, historický snímek Králova zahradnice (2014), skončila osmá. Druhý film Alana Rickamana do kin přitáhl 4.650 diváků, kteří za lístky zaplatili téměř 600 tisíc korun. Až jedenácté skončilo oscarové drama Pořád jsem to já (2014, 2.097 diváků, tržby 275 tisíc korun), ve kterém zápasí Julianne Moore s Alzheimerovou chorobou.
Michal Suchánek (I), Ondřej Sokol, Richard Genzer
Divácky nejnavštěvovanějším tuzemským filmem žebříčku je Vybíjená. Na snímku herci Ondřej Sokol, Richard Genzer a Michal Suchánek. | http://www.infilm.cz
Nejlépe postaveným českým snímkem žebříčku je retrokomedie Vybíjená (2015). Té patří aktuálně sedmé místo - návštěvnost 4.823 diváků, tržby 674 tisíc korun. Za necelých šest týdnů od nasazení do kin přišlo na film, inspirovaný knihou Michala Viewegha, téměř 160 tisíc diváků. Tržby dosáhly 22 milionů korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.