Irena Hejdová - Týden

Autor

Články autora

  1. Daniel Landa šlápne na plyn a vjede do českých kin
    Téma2. 12. 2010
    Daniel Landa šlápne na plyn a vjede do českých kin

    Po silnicích se tento týden budou prohánět hodně podivní patroni. Zejména tedy po těch filmových. Do kin vstupují závodník rallye Daniel Landa i Gérard Depardieu jako obtloustlý motorkář z filmu Na mamuta!

  2. Koukněte se na první záběry z prvního českého 3D filmu!
    Téma27. 11. 2010
    Koukněte se na první záběry z prvního českého 3D filmu!

    Už 10. února vstoupí do kin první český 3D film - loutkové Fimfárum 3 bude prvním domácím filmem, na jehož sledování budete potřebovat speciální 3D brýle.

  3. Daniel a Mirjam Landovi mají nový film. Dá se přežít?
    Téma25. 11. 2010
    Daniel a Mirjam Landovi mají nový film. Dá se přežít?

    Levá pět, horizont 100, bacha, brzda brzda, řež to! Štěkání povelů v závodnickém autě tvoří hlavní část dialogů nového filmu Daniela a Mirjam Landových.

  4. Rasistické Bastardy vidělo už 45 tisíc Čechů
    Téma16. 11. 2010
    Rasistické Bastardy vidělo už 45 tisíc Čechů

    Aňa Geislerová a její chemlonové dečky jsou stále u diváků nejoblíbenější. Bastardi jsou stále stejně obskurní, Piko vyhořelo a Avatar ne a ne zmizet z českých kin.

  5. Nebojte se Švankmajera!
    Téma9. 11. 2010
    Nebojte se Švankmajera!

    Aktuálním králem českých kin je Trojanův Občanský průkaz, který pozvolna spěje k 150 tisícům diváků. I jiné filmy ale lámou rekordy - Avatara už vidělo 1,2 milionu Čechů. Nový film Jana Švankmajera odstartoval s necelými 2000 diváků.

  6. Od policejních obušků ke králíkům
    Téma2. 11. 2010
    Od policejních obušků ke králíkům

    S policejním zásahem nemám nic společného, odskočil jsem si zrovna na malou a pak jsem jedl klobásu. Tak mimo jiné odůvodňuje Michal Danišovič svůj podíl na tvrdém útoku policie na Národní třídě v listopadu 1989.

  7. Jak žijí české kulturistky
    Téma29. 10. 2010
    Jak žijí české kulturistky

    Napatlat se na kulturistickou exhibici speciální hmotou, po které tělo zhnědne a leskne se tak, aby se vyrýsovaly všechny svaly, stojí 1000 až 2500 korun. Posedlost vlastním tělem ukazuje nový český dokument Chrámy těla.

  8. Vzpomínejte na normalizaci. S Občanským průkazem
    Téma23. 10. 2010
    Vzpomínejte na normalizaci. S Občanským průkazem

    Ve čtvrtek do českých kin vstoupil nový film Ondřeje Trojana Občanský průkaz. Snímek o normalizačním dospívání čtyř pubertálních mániček je pečlivě vypravenou ságou o nedávné české minulosti a paradoxech, které ona doba přinášela.

  9. Občanský průkaz: jak (ne)překonat Pelíšky
    Téma20. 10. 2010
    Občanský průkaz: jak (ne)překonat Pelíšky

    Hřebejkův producent Ondřej Trojan není režisérským nováčkem. Na kontě má recesistický debut Pějme píseň dohola i dobové drama Želary ozdobené oscarovou nominací. Ve svém třetím filmu se znovu vydal do historie, i když do té relativně nedávné.

  10. Téma16. 10. 2010
    Alice Nellis vyhrála v USA a míří do kanadské distribuce

    Film scenáristky a režisérky Alice Nellis Mamas a Papas získal v uplynulých dnech na newyorském Hamptons International Film Festivalu dvě prestižní ocenění.

  11. Téma12. 10. 2010
    Velitel policejního zásahu z listopadu '89 poprvé promluví

    Za dva týdny vypukne 14. ročník mezinárodního festivalu dokumentárního filmu. Letos láká na příběhy slovenských singles, nošovické automobilky i tragické hrdiny českého gay pornoprůmyslu.

  12. Téma10. 10. 2010
    Hřebejk na Oscarech: kdo mu bude konkurovat?

    Do 1. října měly všechny země právo navrhnout svého národního kandidáta do oscarového klání o nejlepší cizojazyčný film. Za Česko je do boje vyslán Jan Hřebejk s Kawasakiho růží. Kdo budou jeho konkurenti?

  13. Téma30. 9. 2010
    Sledujte na webu české dokumenty diváky nejmilovanější

    Česká televize připravila malou ochutnávku z blížícího se festivalu dokumentů v Jihlavě. Na jejím webu jsou zdarma ke zhlédnutí vítězové Ceny diváků z posledních festivalových ročníků - Hry prachu, Ženy pro měny i Český sen.

  14. Téma28. 9. 2010
    Dostanou čeští filmoví akademici konečně rozum?

    Hřebejkova Kawasakiho růže míří za Oscary, zatímco nejlepší český film roku nepochopitelně zůstává doma. A kinům vládne Román pro muže s Kajínkem. Vítejte v Kocourkově.

  15. Téma28. 9. 2010
    Český lev expanduje na divadelní prkna

    Petr Vachler, Bolek Polívka a Pavel Liška se rozhodli šířit svůj svérázný humor i dál než jen k divákům tradičních ceremoniálů Český lev. V úterý si odbude premiéru stejnojmenná divadelní hra.