Jan Stehlík jr.

Jan Stehlík jr.

Autor

Články autora

  1. Úmorné čekání na Hru o trůny? Co zkusit druidy a nebojácné válečnice? Trailer představuje keltskou řežbu o Britannii
    Seriály9. 1. 2018
    Úmorné čekání na Hru o trůny? Co zkusit druidy a nebojácné válečnice? Trailer představuje keltskou řežbu o Britannii

    Pokud jste momentálně v hluboké depresi z nedávného oznámení, že Hra o trůny se vrátí až v roce 2019, plus seriál Vikingové vás omrzel, protože pobil příliš mnoho vašich oblíbených postav, nezoufejte. Nadupaný trailer představuje nový britský seriál Britannia. A ten doslova klepe na dveře.

  2. Kill Bill Vol. 3? Přání, které se stále více stává spíše zbožným, než reálným
    Téma6. 1. 2018
    Kill Bill Vol. 3? Přání, které se stále více stává spíše zbožným, než reálným

    Už mnoho let se mezi fanoušky šíří dohady, zda vůbec někdy vznikne třetí část jednoho z nejoblíbenějších snímků Quentina Tarantina. Tarantino tuto myšlenku nikdy nevyloučil, ovšem aby se do ní doopravdy opřel, to už je jiná písnička. Tak jak to s trojkou Kill Bill momentálně vypadá?

  3. Fanoušci seriálu Živí mrtví zuří kvůli kontroverznímu finále první půlky osmé série
    Seriály15. 12. 2017
    Fanoušci seriálu Živí mrtví zuří kvůli kontroverznímu finále první půlky osmé série

    První půlka již osmé série populárního seriálu Živí mrtví je oficiálně za námi, na mrtváky si zase budeme muset počkat až do konce února. Už nyní se však fanoušci seriálu nechávají ze všech stran slyšet ohledně naprosto šokující události, jež se na konci posledního dílu odehrála. A nadšené ohlasy to věru nejsou.

  4. Kdo povede seriálovou adaptaci Zaklínače? Scénáristka seriálů "Daredevil" a "The Defenders"!
    Seriály12. 12. 2017
    Kdo povede seriálovou adaptaci Zaklínače? Scénáristka seriálů "Daredevil" a "The Defenders"!

    Už nějakou dobu, respektive od května, víme, že v televizním formátu bude vdechnut život slavnému zabijákovi nestvůr – Geraltovi z Rivie v nové americké sérii. Vývoj je sice ještě v plenkách, pomalu se nám však začíná sestavovat seznam lidí, kteří se projektu zúčastní. Jednou z nich je Lauren Schmidt.

  5. Zmijozelská kolej aneb Jak filmy o Harrym Potterovi maličko napravily největší chybu spisovatelky Rowlingové
    Téma9. 12. 2017
    Zmijozelská kolej aneb Jak filmy o Harrym Potterovi maličko napravily největší chybu spisovatelky Rowlingové

    Jedna z nejkouzelnějších věcí na této populární sérii knih J. K. Rowlingové je především krásná různorodost originálních postav. Existuje však jedna konkrétní skupina, u které se maličko sekla a příliš pestrosti v ní nenajdeme. Nicméně filmům, které fanoušci Rowlingové nezřídka považují za ne příliš vydařenou ilustraci, se to povedlo napravit. Alespoň maličko.

  6. Přehnaná infantilnost a ujetost. Proč mnoho lidí nemá rádo anime?
    Téma2. 12. 2017
    Přehnaná infantilnost a ujetost. Proč mnoho lidí nemá rádo anime?

    Japonský styl výtvarného pojetí postav a pozadí zvaný anime si zde v České republice, stejně jako různě ve světě, vysloužil velký zástup fanoušků. Jak by ne, ať si o anime myslíme cokoliv, lidé mají bizarnosti rádi. A anime bizarnost rozhodně nelze upřít. Má ji na rozdávání. Ovšem stejně početná je skupina těch, co anime opovrhují, hejtují, odmítají. Proč tomu tak je? Opravdu si anime zaslouží takovou nelibost?

  7. Ohlédnutí za Zvoníkem u Matky Boží od Disneyho. Unikátní a nedoceněný klenot?
    Téma18. 11. 2017
    Ohlédnutí za Zvoníkem u Matky Boží od Disneyho. Unikátní a nedoceněný klenot?

    Pokud se přátel zeptáte, jaká je jejich oblíbená animovaná disneyovka, většinou padnou tituly jako Lví král, Kráska a zvíře nebo Herkules. Zvoníka řekne jen opravdu málokdo. Zvoník u Matky Boží však v mnoha ohledech může být hodnocen jako jeden z nejlepších a nejpůsobivějších filmů, jaký studio kdy vyprodukovalo. Proč tomu tak je?

  8. Hluboká deprese v novém Černém zrcadle a neřešená témata
    Seriály17. 11. 2017
    Hluboká deprese v novém Černém zrcadle a neřešená témata

    Když v první epizodě první sezóny je unesena britská princezna a jako výkupné je požadováno, aby měl premiér v přímém přenosu sexuální styk s prasetem, divácký svět strnul a zpozorněl. Do světa seriálů vstoupil nekompromisní tvůrce Charlie Brooker. Seriál měl obrovský úspěch, má za sebou již tři sezóny a čtvrtá klepe na dveře. Co od ní můžeme čekat?

  9. V čem je zakopaný pes aneb Proč filmy podle počítačových her stále stojí za ...?
    Téma14. 11. 2017
    V čem je zakopaný pes aneb Proč filmy podle počítačových her stále stojí za ...?

    Nadpis si doplňte sami. S filmy podle počítačových her je to jako s bonboniérou Forresta Gumpa („Nikdy nevíš, co ochutnáš.“). Pár jich je celkem slušných, většina je příšerná, ale dosud snad nebyl uveden jediný snímek, který by diváci považovali za vyloženě vynikající. V čem je zakopaný pes?

  10. Blade Runner 2049 měl mít původně přes čtyři hodiny! Dočkáme se verze i s novými souboji?
    Filmy3. 11. 2017
    Blade Runner 2049 měl mít původně přes čtyři hodiny! Dočkáme se verze i s novými souboji?

    Villeneuveův návrat do světa sci-fi klasiky filmem Blade Runner 2049 měl úctyhodných 163 minut, což je pro běžného diváka zážitek, o který se ještě dnes dělí s přáteli. To ovšem netuší, že film byl původně mnohem delší. Celková délka se pohybovala kolem 250 minut, což tvůrce vedlo k úvaze, zda by nebylo lepší film nakonec rozdělit na dvě části.

  11. Spalovač mrtvol aneb Kremace jako zábava. Počítačová hra, jaká tady ještě nebyla
    Téma29. 10. 2017
    Spalovač mrtvol aneb Kremace jako zábava. Počítačová hra, jaká tady ještě nebyla

    Jistě si každý z nás pamatuje úžasnou roli Rudolfa Hrušínského ve filmu Juraje Herze Spalovač mrtvol (1968). Nedávno vydaná počítačová hra jménem A Mortician´s Tale (Příběh pohřebního ústavu) možná už názvem tento film připomene. Mluvíme-li o počítačových hrách, pak koncept smrti je v nich pojat velmi jednoduše – zabij svého protivníka, abys mohl postoupit dál. Tentokrát se ale na smrt nahlíží zcela jinak: realisticky a prakticky.

  12. Počítačové hry se mění v interaktivní filmy. Že by předzvěst budoucí tváře kinematografie?
    Téma21. 10. 2017
    Počítačové hry se mění v interaktivní filmy. Že by předzvěst budoucí tváře kinematografie?

    Vývoj počítačových her byl v minulosti vcelku triviální. Stačilo třeba jen pár šikovných designérů a programátorů, aby nějakou kvalitní vytvořili. Dnes se však vývoj řady her podobá více a více vývoji filmu. O jakých hrách mluvíme a čím jsou tak výjimečné?

  13. Čtyři roky od konce populárního seriálu Dexter. Proč si vysloužil nálepku "nejhorší finále v historii seriálů"?
    Seriály16. 10. 2017
    Čtyři roky od konce populárního seriálu Dexter. Proč si vysloužil nálepku "nejhorší finále v historii seriálů"?

    Seriál o sériovém vrahovi jménem Dexter byl v polovině minulého desetiletí oblíbenou peckou. V nemilost ovšem upadl kvůli samotnému závěru, který dodnes spousta fanoušků nálepkuje jako nejhorší konec v historii seriálů. Proč tomu tak je? A dočkáme se někdy Dexterova návratu?

  14. Konec seriálu Živí mrtví v nedohlednu. Čeká ho kvůli tomu tragický osud?
    Seriály14. 10. 2017
    Konec seriálu Živí mrtví v nedohlednu. Čeká ho kvůli tomu tragický osud?

    Přespříliš dlouho běžící příběhové seriály většinou čeká nepěkný osud v podobě klesající kvality a čím dál lhostejnějšího přijetí diváky. Populární a úspěšný seriál se bohužel na tomto tenkém ledu pohybuje. Máme se bát?

  15. Série filmů o X-Menech pokračuje v hororově laděném snímku The New Mutants
    Filmy13. 10. 2017
    Série filmů o X-Menech pokračuje v hororově laděném snímku The New Mutants

    Studio Fox si připravilo nový trailer na spin-off mutantí série X-Men s titulem New Mutants na pátek třináctého. Po zhlédnutí videa se zdá být nezpochybnitelné, že právě ve spojení s tímto symbolickým dnem se producenti snaží diváky upozornit na to, že tentokrát se budou mutanti mnohem více pohybovat v žánru hororu než kdykoliv předtím.