Stanislav Dvořák - Novinky

Autor

Články autora

  1. Téma28. 9. 2010
    Hobit se může natáčet i v Česku

    Odbory vyzvaly na Novém Zélandu k bojkotu natáčení Hobita, protože režisér Peter Jackson prý najímá některé neorganizované herce, uvedla v pondělí agentura DPA. Jackson kontroval tím, že natáčení velkofilmu s astronomickým rozpočtem může přesunout do východní části Evropy.

  2. Téma20. 9. 2010
    Nový Viewegh v kinech: první půlka nudí, druhou zachraňuje Budař

    Další adaptace románu Michala Viewegha míří do kin, tentokrát Román pro muže režiséra Tomáše Bařiny. Film, uváděný distributorem jako komedie, naznačuje zajímavé morální otázky, ale vyznívá překvapivě zdlouhavě a nudně.

  3. Téma28. 8. 2010
    Hřebejk začal točit drama Nevinnost s Vetchým a Munzarem

    Ondřej Vetchý, Luďek Munzar a Aňa Geislerová hrají v novince režiséra Jana Hřebejka Nevinnost, která se začala natáčet ve středu. Hotovo by mělo být v říjnu.

  4. Téma30. 4. 2010
    Svěrák dodělal Kukyho, do kin jde za tři týdny

    Všechny práce na filmu Jana Svěráka Kuky se vrací byly ukončeny a premiéra je naplánována na 20. května. Další ukázky, které distributor zveřejnil, vypadají více než lákavě.

  5. Téma13. 4. 2010
    Drama Alice Nellis klade těžké otázky o adopcích a potratech

    Mamas & Papas je název nového filmu Alice Nellis, v němž zkoumá nepříjemné aktuální téma adopcí a potratů. Odvážný pokus režisérky podpořily dobré herecké výkony, mínusem jsou dílčí nedostatky scénáře.

  6. Téma9. 3. 2010
    "Doku-komedie" o radaru a Češích jde do kin v květnu

    V květnu vstupuje do kin snímek známých českých filmových provokatérů Víta Klusáka a Filipa Remundy Český mír, sledující společenský kvas po oznámení záměru postavit americký radar v Brdech. Klusák a Remunda se proslavili filmem Český sen, sarkastickou sondou do duše prostých lidí bezhlavě toužících po co největším hypermarketu a slevách.

  7. Téma16. 10. 2009
    Češi postavili školu v Himalájích a natočili o tom film

    Himalájskou přírodu, tvrdý život tamních obyvatel i nadšení českých dobrovolníků, kteří jim postavili školu, zachycuje film Cesta ke Sluneční škole. V kině Světozor v Praze bude k vidění 12. listopadu v 19.00 na Himalájském večeru.

  8. Téma1. 10. 2009
    Tomáš Vorel: pracuji na pokračování Cesty z města

    Režisér Tomáš Vorel právě uvedl do kin svou novinku Ulovit miliardáře s Tomášem Matonohou v hlavní roli a už pracuje na dalším scénáři. V moderovaném online chatu Novinek ve čtvrtek odpovídal na otázky čtenářů.

  9. Téma18. 9. 2009
    Lze vůbec normálně žít v Praze? ptá se nový český film Auto Mat

    Totální přetížení města auty, úrazy, alergie, rakovina nebo jen prostá nemožnost jít na procházku na Vinohradech. Je tento stav normální ve vyspělé Evropě? Takovou otázku klade zábavný dokumentární film Auto Mat režiséra Martina Marečka.