Ondřej Štindl - Lidovky

Autor

Články autora

  1. Cigán nabízí přesvědčivé dějiště, děj už méně
    Téma22. 7. 2011
    Cigán nabízí přesvědčivé dějiště, děj už méně

    PRAHA - Romská osada je ve filmu Cigán Martina Šulíka zachycena velmi živě. Protagonisté a jejich dilemata místy působí trochu papírově. Přesto je to snímek ve zdejších podmínkách cenný.

  2. Generace singles: osamělí a rozporní Češi
    Téma21. 7. 2011
    Generace singles: osamělí a rozporní Češi

    PRAHA - Dokumentární film Generace singles je spíš než výpověď o nějakém obecnějším tématu skupinový portrét několika soudobých osamělců. Jako reklama na život neomezovaný partnerským vztahem věru nepůsobí.

  3. Trochu ledabylý Harry Potter to má z krku. A my též
    Téma14. 7. 2011
    Trochu ledabylý Harry Potter to má z krku. A my též

    Druhá část filmu Harry Potter a Relikvie smrti definitivně uzavřela sérii filmových adaptací knih J. K. Rowlingové. Způsobem pro pozdní potterovské filmy charakteristickým.

  4. Markéta Lazarová ve verzi 2.0: digitálně vyčištěná
    Téma4. 7. 2011
    Markéta Lazarová ve verzi 2.0: digitálně vyčištěná

    KARLOVY VARY - Aktuální filmovou produkci zatím na karlovarském festivalu zastínila světová premiéra digitálně restaurované české klasiky Vláčilovy Markety Lazarové. Z představení restaurovaných podob významných českých filmů by se měla stát karlovarská tradice. Každý rok by měl být uveden jeden. Obnovovací práce bude provádět Národní filmový archiv.

  5. Thajci se smiřují s Pařbou
    Téma25. 6. 2011
    Thajci se smiřují s Pařbou

    BANGKOK/PRAHA - Komerčně nejúspěšnější komedie letošního roku, Pařba v Bangkoku, producentům dělá radost. Těžkou hlavu z ní ale mají obyvatelé Bangkoku, který je v ní vylíčen dost nelichotivě.

  6. Princ a pruďas: umění načasovat pšouk
    Téma17. 6. 2011
    Princ a pruďas: umění načasovat pšouk

    PRAHA - Autoři filmu Princ a pruďas zjevně věří tomu, že ozve-li se z filmového plátna dostatečné množství nepublikovatelných výrazů, je o zábavu postaráno. Dojemné.

  7. Devínský masaker: reálná tragédie připomíná frašku
    Téma10. 6. 2011
    Devínský masaker: reálná tragédie připomíná frašku

    PRAHA - Ve slovenském "dokudramatu" Devínský masaker je reálná tragédie rekonstruována způsobem, jenž připomíná spíš frašku.

  8. X-men: Svěží mutanti, ale bez Chruščova
    Téma4. 6. 2011
    X-men: Svěží mutanti, ale bez Chruščova

    RECENZE - Tendence hollywoodských studií natahovat druhdy úspěšné filmy do nekonečných sérií je často kritizovaná. To byl i případ adaptací komiksových příběhů o X-menech, nadlidskými schopnostmi nadaných mutantech, kteří při různých příležitostech zachraňují lidstvo, zároveň se ale potýkají s nedůvěrou až nenávistí ze strany normální populace.

  9. 127 hodin: Cesta ke svobodě byla jediná, horolezec si uřízl ruku
    Téma3. 6. 2011
    127 hodin: Cesta ke svobodě byla jediná, horolezec si uřízl ruku

    Drastický příběh zmoudření zpracoval ve svém novém filmu 127 hodin známý režisér Danny Boyle. Poučení: volat mámě, na výpravy brát pořádnou kudlu a snažit se být trochu lepší člověk.

  10. Film: buďme chytří aspoň za tři
    Téma30. 5. 2011
    Film: buďme chytří aspoň za tři

    Na přehlídce Dny evropského filmu je možné vidět nejnovější snímek výrazného německého tvůrce Toma Tykwera. Výpověď o současných Berlíňanech s názvem 3.

  11. Film natočený o vojácích a pro vojáky
    Téma30. 5. 2011
    Film natočený o vojácích a pro vojáky

    Film Orel Deváté legie nepatří k těm, na něž se bude dlouho vzpomínat. Recenzent k němu ale pocítil sympatie a poháněl ho očima jako fotbalistu oblíbeného týmu, který se s míčem propracovává do slibné pozice. Nakonec to tak úplně nevyšlo, ale stejně...

  12. Zdrojový kód: hrdina cestuje v čase, chce zabránit zabíjení
    Téma30. 5. 2011
    Zdrojový kód: hrdina cestuje v čase, chce zabránit zabíjení

    Dva roky po premiéře svého pozoruhodného debutu Měsíc přichází režisér Duncan Jones s další sci-fi– filmem Zdrojový kód. Osobitost jeho přístupu se v něm střetává s nivelizujícím působením Hollywoodu, i tak je to ale dílo v kontextu soudobého hlavního proudu zajímavé.

  13. Zlovolní obři ve 3D. Trochu malý heavy metal
    Téma30. 5. 2011
    Zlovolní obři ve 3D. Trochu malý heavy metal

    Komiksová adaptace Thor – svalnatá nordická božstva, křehké vědátorky, duhové mosty, zlovolní obři! To vše ve 3D! Přesto je ale film Kennetha Branagha trochu menší "heavy metal", než by jeden čekal. A možná i chtěl.

  14. Fair Game: superagentky mají těžký život
    Téma30. 5. 2011
    Fair Game: superagentky mají těžký život

    Film Fair Game rekonstruuje osm let starou aféru. Strhující drama z ní ale autoři neudělali a občas si vypomohli trochu moc velkou měrou fikce.

  15. Melancholia: Lupič duší opět v akci
    Téma27. 5. 2011
    Melancholia: Lupič duší opět v akci

    Režisér Lars von Trier v Cannes svými řečmi na tiskové konferenci kdekoho překvapil. Jeho nový film Melancholia může ale všechny - fanoušky i kritiky - uklidnit. Je takový, jak se dalo čekat, v dobrém i zlém.