Kevin Costner se chce soudit s tvůrci seriálového megahitu, jehož ukončení je v troskách

Kevin Costner se chce soudit s tvůrci seriálového megahitu, jehož ukončení je v troskách
Yellowstone | Paramount Network
Dá se říci, že rančer John Dutton je Costnerovou životní úlohou. Herecký tahoun filmů jako Neúplatní, Tanec s vlky či JFK si rozbil kariéru dvojicí finančních krachů Vodní svět a Posel budoucnosti, z čehož se po přelomu tisíciletí nikdy zcela nevzpamatoval. V Yellowstonu našel pevné a lukrativní zázemí, letos dokonce získal Zlatý glóbus za nejlepšího herce v dramatickém seriálu.
Yellowstone
Yellowstone
  • Netflix
  • SkyShowtime
85%
Zatím poslední, pátá série má mít čtrnáct dílů, avšak zkompletováno a uvedeno z nich bylo pouze osm. Poslední měl premiéru 1. ledna tohoto roku a posléze vyšlo najevo, že Costner dá pořadu po páté sezóně vale. Nepohodl se s režisérem a scenáristou Taylorem Sheridanem (Wind River) a úsilí nyní hodlá vrhat do svého nadcházejícího epického projektu, čtyřdílného westernového snímku Horizon: An American Saga. Původní plány na sedm sérií tudíž vzaly zasvé a místo toho se mluví o nepřímém pokračování s Matthew McConaugheym.
Costner se momentálně nachází uprostřed rozvodového řízení s Christine Baumgartner, jež o ukončení sňatku zažádala letos v květnu. Web Deadline sdílel hercovo nejnovější vyjádření k procesu, v němž mimo jiné poprvé osvětluje svůj odchod ze seriálu. Uvádí, že záležitost pravděpodobně požene k soudu, neboť sám neměl na předčasném ukončení spolupráce zájem. Potvrdil kreativní neshody se Sheridanem a dodal, že jeho snahy o prolomení bariér vyústily pouze v to, že se od něj producenti odvrátili.
Yellowstone
Yellowstone | Paramount Network
Osmašedesátiletý herec přitom v minulých týdnech odmítal zodpovídat otázky související s Yellowstonem a podle soudního dokumentu mu vypršela smlouva. Rozhodně se však počítalo s tím, že po uzavření současné herecké a scenáristické stávky se herec vrátí, aby šest zbývajících epizod páté řady dokončil. Jeho nejnovější záměry směřující k žalobě takový scénář nicméně ohrožují, a pokud vznese konkrétní obvinění před ukončením stávky, Yellowstone může uvíznout na mrtvém bodu.
Seriál už tak prochází drastickými proměnami, vyškrtnutí dvou sérií ze sedmi zamýšlených je pro fanoušky a fanynky skličující. Stejné by to mělo být i pro Costnera, jenž dle červencových informací webu Variety vydělával za jediný díl 1,3 milionu dolarů. Nezdá se tudíž pravděpodobné, že by jeho nespokojenost plynula z finančních záležitostí. Jeho postoj je nicméně dalším tvrdým políčkem pro tamní televizní průmysl, jehož drahocenný seriálový artikl možná skončí, aniž by dospěl k jakémukoli rozřešení.