Profilový obrázek

padre

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Boba Fett: Zákon podsvětí
    Boba Fett: Zákon podsvětí (2021)
    6
    V jednotlivostech skvělé, ale jako celek to zadrhává. Zvláštní dramaturgická volba, kdy minimálně třetina série je vlastně převlečená jiná série a velmi obyčejné finále tomu podráží nohy. Z Boba Fetta se určitě dá vymáčknout víc, jak ostatně v minulosti ukazovali i třeba komiksy. Za linii s Tuskeny a některé až dechberoucí vizuály si to ale pozornost Star Wars fanouška zaslouží.
  2. Uncharted
    Uncharted (2022)
    5
    Další zpackaná filmová adaptace videohry, kde to vypadá, že tvůrci nepochopili přednosti předlohy. Ve výsledku vznikla jen tuctová akční podívaná, kde nepřesvědčí humor, efekty ani samotné postavy. Casting a práce s herci jsou přinejmenším pochybné a i přes to že se u filmu pravděpodobně nebudete nudit, tak kroutit hlavou určitě budete. Radši se znovu podívám na o něco povedenější adaptaci Tomb Raidera.
  3. Wonder Woman 1984
    Wonder Woman 1984 (2020)
    4
    Naivní, ošklivě vypadající film s nehrající Gal Gadot a Chrisem Painem s kocovinou. Dianiny proslovy tahají za uši a celkově film nedává smysl. Pokus o 80s stylizaci taky nevyšel a nezachraňuje to ani Pedro Pascal, kterému role záporáka moc nesedla. Pokud vznikne další WW film, tak doufám že se tvůrci poučí a pochopí že současný způsob pojetí postavy se zdá jako slepá ulička.
  4. Love, Death & Robots
    Love, Death & Robots (2019)
    10
    Tenhle projekt mě hodně potěšil. Možná se po internetu podobných kraťasů válí plno, ale v takhle ucelený sbírce jsem si je nechal líbit a když skončil jeden, tak jsem se těšil jaká stylizace, příběh a pointa na mě čeká v dalším. Jsou tam méně dobrý, dobrý i skvělý kousky, ale bavilo mě všechno. Doporučuju nejen všem fanouškům fantastiky a animace. Navíc na Netflixu s CZ titulkama už od vydání. Osobní TOP 3: Secret War, Good Hunting, Zima Blue...
  5. Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    6
    Koukatelná fantasy/sci-fi/pohádka v neokoukanym prostředí. Ano scenáristicky občas zadrhává jak nepromazanej motor (haha). Ústřední herecké duo mohlo být charismatičtější a už mi není 15 abych se s ním dokázal ztotožnit, přesto jsem si ty 2 hodiny v Imaxu užil. Kdo šel na young adult a čekal něco ve stylu Mad Maxe, tak je blázen. Jo a díky za jasnej konec, další ságu co se možná ani nepovede ukončit svět nepotřebuje. Spokojenejch 3 a pul*
  6. Deadpool 2
    Deadpool 2 (2018)
    8
    Tak setting už je jasnej: Rkovej rating, Ryan Reynolds, infantilni humor, čtvrtá stěna, akce. Divák znalý jedničky se nemusí nijak nechat překvapit, jenom čeká jak tvůrci poskladaj zmiňovaný zakladní prvky. Do dvojky silně promlouvá hlavní zaporák, kde Brolin nepřekvapuje, ale svoji roli zvládá s přehledem. Pak už tu máme jenom vrstvení vtípků na sebe, kde občas dvojka boduje kvantitou, zatím co kvalita chvílema pokulhává. Samotná zapletka, která ramcuje celej film je opět víceméně běžná, což mi přijde trochu škoda a jenom prohlubuje pocit, že s postavou Deadpoola by se dalo vymyslet trošku víc. Celkově si taky zaslouží film ocenit za balancování na hraně politický korektnosti, kdy je radost koukat na to, co lze ještě do současnýho blockbusteru nacpat.
  7. Tomb Raider
    Tomb Raider (2018)
    8
    Jak už tady můžete číst kolem mě, tak se asi opravdu jedná o nejlepší herní adaptaci vůbec. Nesnaží se to jít vlastní cestou jako AC, ani to není ambiciózní jako Warcraft. Alicia je skvělá, sympatická a uvěřitelná Lara v rámci nových rebootů od Crystal Dynamics. Z dvouhodinové stopaže si akce ukrajuje podstatnou část a nevypadá kupodivu vůbec špatně, jen se občas zapomene na fyziku a míru odolnosti lidského těla. Ale jedná se o adaptaci hry, a tyhle věci se jaksi očekávají. Kdo ne, tak šel na špatnej film. Jsem zvědavý co budou říkat kritici Alicie jako Lary, protože ve mně se všechny pochybnosti rozplynuly během prvni scény.
  8. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    6
    Skvělá parta v čele s Harley a Deadshotem. Solidni hlášky. Bohužel samotnej ďěj je totalní průměr. Materiál s kterým se dalo naložit mnohem líp.
  9. Stranger Things
    Stranger Things (2016)
    10
    Absolutni hodnocení tomu nedám, ale za výbornou atmosféru a kupu popkulturní pomrknutí si mě serie získala. Po úvodních dílech sem čekal malinko víc, ale i přes to je to serialové zjeveni tohodle roku. Soudtrack bezchybný včetně původní hudby.
  10. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    8
    Od Pána Prstenů jsme se konečně dočkali pořádného fantasy kinozážitku. Pokoušel se o to Hobit, Sedmý syn a možna ještě pár zapomenutých snímků, ale teprve Warcraft dokázal na plátně vykouzlit (doslova) tu správnou fantasy atmosféru, která se dá běžně spíš nasát z knih nebo her. Nechápu ty záporné recenze ze zahraničních médií. Triky, děj, dialogy, postavy, atmosféra, režie nic z toho není absolutně top a najdeme filmy, které jsou v daném směru dotaženější, ale podprůměrné hodnocení si ani jeden aspekt nezaslouží. Těšim se na další zkouknutí a obzvlášť na další film.
  11. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    6
    Měsíc zpět jsem viděl trailer a hrozně jsem se mu smál. Týden zpět jsem dostal možnost jít na předpremiéru, a i přes to, že jsem čekal hrůzu jsem kejvnul. V den projekce jsem se začínal lehce těšit. První sprchu jsem dostal od pána v kině v podobě 3D brýlí a druhou o 5 minut později, když na mě začal mluvit film česky. Od té chvíli už to šlo jenom nahoru, a když jsem po půl minutě filmu zjistil, že mě nečeká nic co by se dalo podobat naší realitě, tak jsem zpětně pochopil i trailery. Je to jízda, občas CGI jízda s někdy až propastným rozdílem mezi kvalitou jednotlivých triků, ale přesto má film spád a nenudí. Nevím jak to působí v originálním znění, ale v češtině na mě fungoval možná jeden dva vtipy, zbytek humoru obstarala plochost dialogů, špatné triky a absurdnost některých scén. Herci mi nevadili až na hlavního lidského hrdinu, kterej mi připoměl Sedmého syna, tedy jak může špatnej casting zkazit film.
  12. Náhradníci
    Náhradníci (2009)
    6
    Průměrná podívaná, kde občasná kvalitní akce nezachrání špatný scénář, dost podivné dialogy a "WTF" momenty (Shift + Enter :-) ). Mladá podoba Bruce mě hrozně otravovala, naštěstí jí brzo vystřídala ta správná.
  13. Moulin Rouge
    Moulin Rouge (2001)
    10
    V rámci žánru naprostá bomba. Vynikající zpěv a herecké výkony obou hlavních hvězd, spousta barev a skvěle navozená atmosféra tehdejší Paříže.
  14. Číslo 9
    Číslo 9 (2009)
    6
    Výborná stylizace a zpracování postapo světa. Je vidět že animace postav autorům nejde, tak jako hadrových panáčků a proto zde skoro vůbec nejsou a jediná postava (vědec) nestojí za nic, ale zbytek je přesto velmi strhující a akce jsou dynamické a dobře se na to všechno kouká. Škoda krátké stopáže, kde si ani divak nestačí udělat obrázek, o co vlastně v tomhle tajuplném světě jde.
  15. Vzhůru do oblak
    Vzhůru do oblak (2009)
    8
    Dojemný, nádherně zpracovaný příběh, ale méně humorné než předchozí snímky od Pixaru, příště očekávám více srandy a méně patosu, přesto sem se bavil výborně. Absolutní hodnocení si nechám pro Toy Story 3 nebo Příšerky s.r.o. 2.
  16. Superman: Soudný den
    Superman: Soudný den (2007)
    8
    Povedený animák od DC Comics, animace sice není dokonalá (jako například japonské anime), ale i tak neurazí a akce jsou v ní velice přehledné. Zajímavý je i příběh, který nepostrádá několik zvratů a zajímavých postav. Bavil sem se náramně celých 74 minut. Překvapila mě také míra násilí a vulgární jazyk postav (o předměty a lidi létající vzduchem tu není nouze :-))
  17. Doom
    Doom (2005)
    6
    První polovina za 1*, druhá za 4*. Ze začátku hrozná nuda a otravné a trapné dialogy a v druhé polovině, zejména na konci, velmi zábavný akční film. Nejsem moc velký fanoušek herní předlohy, ale bavil sem se.
  18. Fanoušci
    Fanoušci (2008)
    8
    Na tento film sem se celkem těšil, ale nevěřil sem že to bude zrovna pecka. Mé očekávání se splnily, film mě ani nezklamal, ani nepřekvapil. Velká porce odkazů na Star Wars, souboj s Trackies, Seth Rogen v několika velmi vtipných rolích a pár sympatických herců. Nic víc, nic míň.
  19. Matrix
    Matrix (1999)
    10
    Vizuální orgie spolu s promyšleným a ve své době velmi originálním příběhem a dokonalým soundtrackem. Jedno z mála kyberpunkových děl vůbec. "Bratry" Wachovské budu za tenhle film milovat, i kdyby natočili film o kydání hnoje. Srdcová záležitost.
  20. Yes Man
    Yes Man (2008)
    8
    Nadprůměrná komedie, ale zdaleka to nemá na Carryho dřívější tvorbu. Občas na mě Jim působil už trochu zestárle, s obličejem si už nemůže dovolit dělat takové věci jako dřív. Ale i přes to všechno jsem se bavil. Jinak Zooey překvapila, velice příjemná role.
  21. Vikingové II
    Vikingové II (2008)
    6
    Severskou mytologii jsem měl vždycky rád a žánr sci-fi mi je také blízký, autoři se to nebáli spojit do jednoho celku, který bohužel nefunguje moc dobře. Spousta logických chyb (kde se vzalo to monstrum na Kainanove lodi, záhadná nesmrtelnost v olejové lázni :-)). Jednodušší dialogy a děj by se dali přisoudit době, kdy se děj odehrává. Herci ani efekty nebyli vyloženě špatné. Po všech stránkách průměrná podívaná.
  22. Clerks 2: Muži za pultem
    Clerks 2: Muži za pultem (2006)
    10
    Film jsem viděl nedlouho po jedničce, z které jsem měl rozporuplné pocity, ale v Clerks II si mě Smith absolutně získal. Kombinace romantické komedie s místami až velmi drsným humorem, funguje bezchybně. Pro mě nejlepší Smithův film.
  23. Zjizvená tvář
    Zjizvená tvář (1983)
    10
    Moje nejoblíbeňejší role Al Pacina. Příběh jak se jeden kubánec dostal "zo stoky hore" s výbornou dobovou hudbou a atmosferou Miami 70. let. Poslední scéna v Tonyho paláci je dokonalá.
  24. Blade
    Blade (1998)
    10
    Jedna z prvních a nejlepších komiksových adaptací. Nekonečně stylovej Wesley generuje potoky krve a spoustu hlášek. Nikdy nezapomenu na výbornou úvodní "tanecni" scénu a povedené finále.
  25. Pulp Fiction: Historky z podsvětí
    Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)
    10
    Pulp Fiction má všechno co by měl film mít. Tarantino v tomto snímku potvrdil že je génius a už si u mě nemusí získávat můj respekt. Dokonalé dialogy, výborně napsané i zahrané postavy a v podstatě velmi jednoduchý, přesto úžasný příběh. Mimochodem jeden z nejlepších českých dabingů.