Superman: Soudný den

68%
Superman: Soudný den
Plakát traileru
Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ve srovnání s novějším Death of Sup, který je vlastně o tom samém s drobnými změnami (např tady chybí Justice League, Lois má vztah se Supem a ne s Clarkem, atd) je Soudný den o chlup slabší. Obsahuje sice i tu část, která vyjde příští rok a věnuje se situaci po Supově smrti, ale tak nějak mi víc sedlo to novější pojetí (které se údajně víc drží předlohy).
padre
padre
1 288 bodů
8
Povedený animák od DC Comics, animace sice není dokonalá (jako například japonské anime), ale i tak neurazí a akce jsou v ní velice přehledné. Zajímavý je i příběh, který nepostrádá několik zvratů a zajímavých postav. Bavil sem se náramně celých 74 minut. Překvapila mě také míra násilí a vulgární jazyk postav (o předměty a lidi létající vzduchem tu není nouze :-))

Dodatečné informace

Původní název:
O thanatos tou Superman (více)
  • USA Superman: Soudný den
  • USA O thanatos tou Superman
  • USA Superman: Doomsday
  • USA The Death of Superman
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch