Kumbik

Komentáře 16

Od nejnovějších
  1. Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    3
    Jak jsem měl rád Marvelovky, tak každým dalším filmem je to snad horší a horší. Jednička za to, že se tady truchlí pro herce minulého Black Panthera, kterého jsem měl docela rád a mrzí mě, že náš svět opustil takhle brzy…
  2. Zaklínač
    Zaklínač (2019)
    6
    Lhal bych, že je to přesně co jsem si přál, ale budiž, úplně špatný to není. Henry Cavill jako Geralt je super, jde vidět, že opravdu mu na této roli záleží, Ciri ok, ale prostě Yen mi přijde jako dítě kolem písku... Herečka není ošklivá, ale vůbec se mi nehodí na tuto roli + vypadá jako dcera Geralta než-li milenka. Čím jsem šel seriálem dál a dál, tak mi to přišlo snad horší a horší. A fakt už mě štve ta rasová korektnost! Co to jako má bejt? Černej elf? To jako vážně? To si tvůrci z nás dělaj vyloženě srandu... Fringilla Vigo taky černá, Triss taky střihlá a navíc nemá ani zrzavé vlasy... Abych pravdu řekl, tak Marigold mi nějak nevadí a snad i celkem chválím výběr herce, ale kolikrát jsem skřípal zuby, jak ostatní jsou podle popisu zcela jiní... Jsem fanoušek hlavně hry a ta hra je úplně jinde a jde to i bez jinejch barev pletí. Zatím Netflix se Zaklínačem tápe, ale třeba se nechám překvapit a nakonec to bude boží, ale mám určité pochybnosti a vidím to spíše černě a to doslova.
  3. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    4
    Moc často se nestává, že když se rozhodnu jít do kina, tak nakonec odcházím s pocitem zklamanosti. U Justice League jsem to takhle rozhodně měl. Jde opravdu vidět jak DC obrovsky ztrací nad Marvelem. Marvel jednoznačně má zajímavější postavy a rozhodně lepší scénář. Rádoby vtipný Flash mě opravdu nezaujal. DC opravdu prohrává, jelikož i strádá roky, které měl Marvel navíc, proto z toho nakonec vznikají takové patlaniny. Konec komentovat nebudu... Z toho opravdu nemůžu do teďka, jak to bylo trapný. Asi nejvíce ubohé bylo, když si na parkovišti nechali hrdinové ukrást Mother Box, to jsem se ze srdce zasmál, protože to bylo fakt k smíchu. Batman s Flashem mi ze začátku připomínali Ironmana se Spidermanem, že by náhoda? Nemyslím si. Postavy mě moc nezaujaly, takže žádně citové vydírání tam opravdu není. Abych nebyl tolik skeptický, tak jedna scéna pobavila, když Aquaman měl proslov před finální bitvou, to docela ušlo, no. Suicide Squad byl snad jediný film, který za poslední dobu od DC aspoň ušel, každopádně Batman docela nudí, když je oproti dalším superhrdinům úplná nula. Batman je opravdu zajímavější jako samostatný celek, důkazem jsou filmy od Nolana, které sice nejsou tolik komiksové, ale rozhodně nezklamou a zaujmou, ale pravda je, že Nolan je opravdu někde jinde... Holt Marvel nad DC stále kraluje!
  4. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    10
    Dlouho jsem se přemlouval, ale nakonec jsem se k tomu dostal a výsledek? Fantazie! S první sérií jsem opravdu hodně bojoval, ale naštěstí jsem měl kolem sebe známého, který doporučoval, abych zatnul zuby a překonal to, naštěstí jsem ho poslechl a rozhodně toho nelituji. Bál jsem se hlavně toho, že nejsem zrovna dvakrát milovník seriálu (nepočítám seriály u kterých nepotřebuji znát příběh...) a nikdy jsem se nějak nedokopal ani k Pánu Prstenů (OSTUDA!) Pravdou je, že jsem ještě takhle nehltal sériál, dříve jsem byl zaujat hlavně The Walking Dead, ale tam nastalo takové zklamání, že to byla další překážka k tomu, abych se k tomuto brilantnímu seriálu dostal. Díkybohu, tady to zklamání (prozatím) necítím. Člověka hlavně okouzlí vývoj postav, kdyby jste ze začátku dali všem pomalu pěstí, aby se trochu probrali, a ono jim to pěstí opravdu pomohlo a už kvetou jako nějaká květinka... (Výjimka je Tyrion, to je borec neustále...) SPOILER - Sedmá série byla o hodně slabší, jelikož bitvy byly až přehnané a nejvíc mě asi zklamalo to, že výprava s pár muži stála úplně za houby a byla absolutně absurdní a navíc se přišlo o draka, kde se ukázal Král Mrtvých jako Jan Železný... A potom nesmyslné “teleportac a rychlé zprávy od havrana rychlostí internetu. Snad finálová série nebude fiasko. PS: Nejvíc mě naštvalo, že bylo jen sedm dílů....
  5. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    8
    Film, který je zasádně určen pro dospělé. Děti si tento počin asi moc neužijí, jelikož by je asi moc nebavilo tolik toho kecání, když chybí plno akce, navíc by asi bulely celé dny a měly by z toho nervy, ale mě tento film opravdu bavil. Wolverine je velice drsný a Hugh Jackman to zahrál nejlépe jak mohl. Wolverin je něco jako Indiana Jones, jelikož si nikdy nedokážu v této roli představit někoho jiného. Fanoušci her musejí být nadšení, jelikož jestli by někdy měl vyjít film Last of Us, tak Hugh Jackman je ten pravý kanditát na roli Joa. Každopádně na konci filmu jsem měl co dělat, aby mi neukápla slza.. :)
  6. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    6
    Hledá se Dory je daleko horší jak Hledá se Nemo... Příběh je velice podobný a Dory jako hlavní postava tolik nefunguje. Myslím si, že některé diváky tohoto filmu muselo někdy štvát ta její zapomnětlivost a potom zbytečně prodlužovaný konec. Každopádně po tolika letech, co jako dítě jsem žral Hledá se Nemo, to bylo pro mě velice příjemné z té sentimentální stránky. Mrzí mě, že Marlin a Nemo tam jsou druhými koly u vozu, jelikož Marlin jako hlavní postava byla úžasná. Každopádně vidět tento film v původním českém dabingu je pro mě asi tou nejemotivnější částí. Tento film beru jako průměr, jelikož jsem se asi trochu zklamal a čekal jsem od toho trochu více, ale kouknout se na to dá... :) PS: Hank mě bavil asi nejvíce
  7. Assassin's Creed
    Assassin's Creed (2016)
    8
    Jako fanoušek Assassin Creed dávám i tohle vysoké hodnocení, myslím si, že když neznalec AC půjde se podívat na tento film, tak akorát bude čumět jako puk a skoro vůbec nepochopí děj. Samozřejmě já jsem šťastný za tuto tvorbu a půjdu určitě do kina na další díl. Četl jsem recenze, kde byl AC velice kritizovaný, tak možná proto mě to i velice mile překvapilo. Je to film, který nemusí chytit každého, ale myslím si, že je povinností vidět AC, když jste fanoušek i her. Nedávám 5 hvězdiček, jelikož největší nesmysl mi přišel, když společnost Abstergo má dotace 3 miliardy ročně, tak ochranka má pouze vlastní obušky a nemá u sebe ani blbou plynovku, a to se pohybují mezi assassiny, kteří mají schopnosti sejmout skoro každého, kort když Anonymous dá jedinci sílu jeho předků... Jinak jsem se bavil a rychle mi to uteklo a minulost byla prostě boží! Tak snad ta dvojka bude brzy!
  8. Vyšehrad
    Vyšehrad (2016)
    8
    Musím změnit komentář... Kvalita šla enormně (jakože hodně) dolů. Když jsem viděl první čtyři díly, tak jsem nebyl vůbec nasycen a chtěl jsem další a další díly. Ty díly byly prostě dokonalé a rád se na ně podívám znovu, jelikož jsem se od srdce zasmál. Určitě byla znát absence Prachaře, který mi sedl jako manažer daleko více, ale jen jím to nebylo, bohužel. V posledních dílech chyběl ten vtip a příběh... Kdyby vyšla nová série, tak bych se nezlobil, ale asi bych to nedoporučoval, jelikož nápady už docházely od šestého dílu. Každopádně Štafek ztvárnil postavu, kterou si lidé budou ještě nějakou dobu pamatovat, stejně jako Dejdar Ozzáka, holt to nebude pro lidi Jakub Štafek, ale Julius Lavický a.k.a. Lavi... :) Průměr mi vyšel na 3,5, takže dávám horší čtyřku :)
  9. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    8
    Mně to prostě nedá... Sice každá Doba ledová je na jedno brdo, ale stejně to má pro mě kouzlo, které mi vždy vyčaruje úsměv na tváři. Přemýšlel jsem, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem se rozhodl pro ty čtyři, jelikož je to snad jediný animovaný film u kterého mi nevadí, že se točí další a další díly. Nečekejte od toho nic nového, a jestli vás baví Doba ledová, tak by vás měl bavit i tenhle díl, ale chápu, že každému se nemusí líbit ten stereotyp či že smečka má daleko více členů...
  10. Pat a Mat ve filmu
    Pat a Mat ve filmu (2016)
    4
    Stačil mi vždy jeden díl, takže film jsem si nikdy nepřál, navíc jsem se dostal k filmu čistou náhodou. Při prvním kutilství v koupelně mi lehce cukaly koutky, ale potom mě to začalo nudit... Ono dát seriál do filmu není zrovna dobrej nápad a osobně si myslím, že tito dva "šikulové" měli zůstat pouze v té seriálové podobě. Za mě dvě hvězdičky, že jsem se cítil zase jako dítě, když jsem viděl tu první část filmu.
  11. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    2
    Achjo, tak tohle se vážně nepovedlo. Dříve jsem byl docela fanda Harryho Pottera, ale tady nepomohla ani sentimentální nálada, přišlo zklámaní a fiasko v podobě tohoto díla. Čáry máry a efekty si vysloužily aspoň tu jednu hvězdičku, ale příběh byl absolutně mimo mísu a vůbec nic zajímavého nepřinesl. Zápletka byla spíše vymyšlena desetiletým dítětem, které má lehké postížení. Zvířatka jsou sice zajímavá, ale když budu chtít vidět zvířata v plné akci, tak půjdu do ZOO či do nějaké džungle. Hlavní postavy mě štvali od pohledu. Týpek, kterej měl náznaky Hagrida (jelikož měl rád nestvůrky) tak si snad pokaždé šlehl před natáčením a tlustý, nechutný "nečaroděj" sbalí pěknou, mladou čarodějku... O tom psychoušovi ani nemluvím... Harry Potter měl skončit v nejlepším a tohle se mělo vést jiným směrem. Už další díl ne!
  12. Máma má raka
    Máma má raka (2016)
    8
    Mám rád tento brutální humor a už předchozí filmy od Řezníka mě velice bavily. Máma má raka má zajímavé pasáže u kterých jsem se totálně nasmál, ale také tam byla pasaž, která mi byla i docela nepříjemná (nakopnutí psa či uchylný gay v sauně...) Konec filmu se absolutně povedl a člověk na konci čumí jak péro z gauče. Nejvíce mě pobavila asi scéna s Hadessem. Na život není krásný to sice nemá a myslím si, že Řezník toto dílo už nedokáže porazit, jelikož tam vážně není hluché místo... Naopak mě tento počin bavil mnohem více než Jehovova pomsta.