galactus

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Kon-Tiki
    Kon-Tiki (2012)
    7.5
    je to borec nebo blázen? obojeho trochu, ale jak přesvědčil ty ostatní aby do toho šli s ním? neuvěřitelné dobrodružství převyprávěné poutavou a velmi realistickou formou. Na jednu stranu vás láká zažít to samé, ale ten pud sebezáchovy uvnitř vás bije na poplach abyste se chovali jako obyčejný člověk. Heyerdahla bych chtěl potkat osobně, musí se skvěle poslouchat - ale na loď bych s ním nešel :)
  2. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    8
    Dvojka s tobeym nepřekonána, ale velmi svěží dílko a rozhodně nejlepší spider-man za poslední dekádu. A nejlepší záporák(je to vůbec záporák?!?) snad ever. Keaton velmi dobrý, tyhle role mu snad šijí na míru - nebo je tak dobrý herec? doufám, že Sony má rozum a spolupráci s Marvelem rozvine i třebas na fantastic 4, kterou spolehlivě s každým filmem zadupává do země hlouběji.
  3. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    7
    co k tomu napsat. Je to barevné, veselé, zábavné a dostatečně akční. To už ovšem byla jednička a snaha o to samé znovu na mne úplně nefunguje. Marvel ví jak diváky a peníze dokáže generovat spolehlivě, ale začínám trochu podléhat trudomyslnosti, že sterilita jejich filmů nás zahubí. osobně se těším raději na originy(dr.strange famozní) než pokračování oblíbených filmů.
  4. Pacific Rim - Útok na Zemi
    Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)
    5
    přijdou velké příšery, postavíme velké stroje co se s nimi perou. nějak jsem tu premisu nepochopil. na tohle jsem moc hloupej divák, což je u typické popcornovky poněkud špatně. hledám chybu hlavně u sebe, protože del toro byl záruka kvality pro mne vždy. ale toto mě nechalo naprosto chladným a nepamatuji si krom těch potvor a robotů nic. ještě teda ty dva potrhlé vědátory co mají plnit roli komických postaviček a je to spíše kontraproduktivní. jestli to má být úlitba asijským popkulturám. možná, neznám nehodnotím.
  5. Nezvratný osud 5
    Nezvratný osud 5 (2011)
    6
    docela příjemné překvapení, ani nevím proč jsem se na to koukal. když vlastně jedeme podle toho samého scénáře. tady to autoři pochopili a trošku si s námi pohráli, já jim to žral. Od začátku tedy ne, poněvadž to je prostě final destination copyright jak vyšitej. ale dále je to překvapivě osvěžující oproti minulým dílům - a závěr?? tleskám. série je asi mrtvá, ale tohle je důstojný závěr kdy se had kousnul do ocasu
  6. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    4
    po fantastické první třídě a trošku slabšímu pokračování přichází nejslabší kus této party. arcipadouch je vlastně jenom prostý verbíř, který se navíc obklopí naprosto necharismatickými a snadno zapomenutelnými figurkami, které nedokážu už ani jmenovat. krom magneta, pochopitelně...asi už nám ty licence nějak dochází :) jean grey na to, že je nejsilnější mutant je k smrti nudná. tenhle film je pouze přešlapování na místě a jediná scéna která mi utkvěla v hlavě není přepálené finále nýbrž quicksilverova scéna, která je ovšem prostá kopírka minulého filmu jen megalomanštější
  7. Purpurový vrch
    Purpurový vrch (2015)
    6
    když jsem se doslechl, že del Toro bude točit horor tak jsem se zaradoval - ono i jeho labyrint byl nepříjemně atmosférický. ale jsem z toho velmi rozpačitý, ano je to to co sliboval ale člověk podvědomě čeká prostě více. je to práce odvedena dobře v rámci žánru, ale nic víc nic míň a to už je pro náročného diváka málo. natočit toto před 10-15 lety tak z toho sedíme na zadku.
  8. Spotlight
    Spotlight (2015)
    9
    takhle má vypadat komorní drama, skvěle zahrané, skvěle zrežírované. samotný příběh nepříjemný a snaha zamést vše pod koberec do nebe(ehm) volající. takhle má pracovat novinářský tým a ne točit zvířátka v zoo na konec zpráv. filmu dávám 9/10 skutečným novinářům 10/10
  9. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    7.5
    hrál jsem jenom dvojku, fanoušek wowka nejsem ani jsem nikdy nepodlehl jako mnozí shánění x knih abych si doplnil střípky do mozaiky warcraftovského světa. ale tohle je podané tak aby to chytlo i nás co nevíme. spoustu náznaků kdo je kdo tedy ani pochopit nemůžu, ale je to podané dostatečně zábavně. a tleskám ztvárnění orků, naprostá dokonalost a špička. už aby tu byla dvojka
  10. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    7
    viděno až po připlazení se pro oscara. čili jsem tím dost ovlivněn, ano Leo je velmi dobrej- Hardy lepší. Film o skutečném až neuvěřitelném příběhu doplněn vymyšlenou dějovou linkou se synem jako motivem pro pomstu - ale to je hollywood. zpracování je dokonalé, kamerofilové a milovníci přírody musí mít permanentní erekci. To se mě tolik nedotklo, já oceňuji co dokáže člověk udělat pro přežití i ve zdánlivě bezvýchodné situaci.
  11. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    3.5
    tohle jsem vstřebával poměrně dlouho. tuhle letí superman, tuhle zamračeně čučí batman(pardon affleck) a do toho se motají výjevy z minulostí/budoucnosti/alternativní reality. ufff, tohle je šílenej mišmaš všeho možného co dc universum nabízí a chtělo by nabízet. pokud chtěli warneři rozjet úspěšnou sérii tak z mého pohledu to udělali krapet zbytečným tlačením na pilu. určitě již někdo zmínil, že tohle je předražená zfilmovaná verze o pejskovi a kočičce jak vařili dort.
  12. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    7
    byl by to důstojný závěr série, takhle je z toho akorát rozloučení s paulem walkerem a jedeme dál. Není k tomu co moc napsat, šlape to a odsýpá že ani nemáte šanci přemýšlet co je tohleto za blbost :)
  13. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    6.5
    ne uplně tradiční koncept Marvelovky, po mírném zklamání z avengers 2 jsem si civilnějšího antmana užil více. Je to více komedie(marvelovky koneckonců vtipné jsou všechny) než cokoliv jiného, ale proč ne. Trochu říznuto dannyho parťáky a rodinným dramatem. No, je tam vlastně všechno...obrovské plus mají scény mikrosvěta vs náš svět. Na tom antman stojí, tento hrdina mi přijde spíše směšný(co na tom, že jsem malej) ale vydržel jsem se mu nesmát, když to nebyl záměr.
  14. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    8.5
    poté co sesbíral tolik oskarů jsem vyhecoval a pustil si ho na mém domácím kině. a lituji, že jsem nenavštívil kino, tenhle film musel být v přítmí sále s burácejícími reproduktory a velkým plátnem dokonalý zážitek. Tleskám Millerovi za majstrštyk v jeho letech a producentům za odvahu tohle vypustit. Vavříny to sklidilo oprávněně...kdykoliv znovu. p.s. kytarista je boží :)
  15. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    dlouho jsem se v kině nesmál takhle nahlas a spolu se mnou celé kino, deadpool je úžasně zábavný. nenazýval bych to jednoduchostí proto, že to by bylo příliš laciné a k deadpoolovi nefér. Jeho humor kombinující popkulturní narážky s parodiemi na v podstatě cokoliv. nízký rozpočet zajistil efekt znouzectnosti a povedlo se. tleskám ve stoje, nejlepší marvelovka ač po hříchu bez marvelu :)