Ghost Dog

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    9
    Velmi příjemným způsobem zpracovaná problematika o rasové nenávisti v USA (stále bohužel aktuální), kde se přímočarý příběh o dost nepříjemných věcech opírá o skvělé herecké výkony. Film je plný i neprvoplánovaného humoru, což lze přisoudit určitě nejen scénáři, ale i překvapení na režisérské židli, kterým je Peter Farrelly, autor mnoha méně či více povedených komedií hrubšího zrna.
  2. Řbitov zviřátek
    Řbitov zviřátek (2019)
    6.5
    Mým nejoblíbenějším autorem knih je Stephen King a filmů a seriálů podle jeho knižních předloh či přímo jeho scénářů se pořád objevuje jako hub po dešti, ale bohužel často se to ne úplně povede. U tohoto filmu jsem byl ale spíše spokojen, ačkoliv jsou zde změny v příběhu oproti knize. Samozřejmě nechybí neduh moderních hororů v podobě předvídatelných lekaček, na škodu je i určitá zkratkovist, ale celkové pojetí filmu oproti první filmové verzi z roku 1989, kde se jedná o slasher, mně ve výsledku dost bavilo.
  3. John Wick
    John Wick (2014)
    9
    Parádní brutální jízda nájemného vraha, kterému zabijou milovaného pejska. Neo dokonale reinkarnoval na Johna Wicka alias Baba Yagu, jehoz znamením je perfektní headshot. Kdo zde hledá něco hlubkomyslného, hledá špatně, ale kdo hledá poctivé a nápadité řemeslo, bude nadmíru spokojen.
  4. Proč právě on?
    Proč právě on? (2016)
    7.5
    Sice se jedná o další variaci na námět Fotr je lotr, dokonce od scenáristy této série(!), ovšem ve spojení s Jamesem Francem a Jonahem Hillem posouvá tuto záležitost na jiný level. Komu nevadí hodně sprostá mluva, tak se u této komedie plné nápadů a mnoha více či méně povedených vtipů často nahlas zasměje. Herci si to zjevně taky užívali a to výsledek podtrhuje.
  5. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    7
    Nová verze legendárního King Konga získává kladné body za vynikající vizuál, výpravu, akci i šlapající hudbu, ale pokulhává ve scénáři a i když je to místy odlehčené a člověk se i pousměje, nelogičnosti a mělký příběh to neschová. Samozřejmě jsem nečekal intelektuální drama, takže ve výsledku spokojenost (viděno ve 2D s Atmosem, na 3D jsem slyšel stížnosti).
  6. Matky na tahu
    Matky na tahu (2016)
    7
    Ulítlá přisprostlá typicky americká odpočinková komedie, která je určená především pro maminy, ale i mužské pokolení pobaví. Ústřední trio si to vyloženě užívá, Mila jako vždy okouzlující a Kristen Bell zaujme tentokrát v úplně jiné poloze než obvykle. Jako odpočinkovka, ideálně s flaškou při ruce, určitě nezklame.
  7. Man Up
    Man Up (2015)
    7.5
    Svěží netradině romantická komedie s kvalitním a sympatickým hereckým obsazením, neokoukanou Lake Bell a pro tentokrát uzeměným Simonem Peggem.
  8. Morgan
    Morgan (2016)
    6
    Zajímavý námět, i když ne úplně originální, kdy se řeší otázka geneticky upravovaného člověka či umělá inteligence a dopad na společnost i jedince samotného (z posledních let např. výborné filmy Hanna a Ex Machine). Bavilo mě to, filmařsky i herecky v pohodě, akorát si myslím, že to mělo větší potenciál, klidně bych si dokázal představit, že to mohlo být více posunuté do roviny hororu. Každopadně tatínek Ridley má šikovného synáčka a jeho dalších filmů bych se určitě nebál.
  9. Stopařův průvodce po Galaxii
    Stopařův průvodce po Galaxii (2005)
    7.5
    Mam rád sci-fi, mám rád britský humor, takže jsem se hodně bavil. S hereckými výkony jsem byl taky spokojený, výborný byl Alan Rickman, i když vidět nebyl. Knižní předlohu jsem nečetl, ale film mě dost navnadil, abych tento rest dohnal.
  10. Hon na pačlověky
    Hon na pačlověky (2016)
    7.5
    Další originální počin Taika Waititi, novozélandského tvůrce, který na sebe upozornil již s What We Do in the Shadows a nyní dostal první blockbusterovou práci u pokračování Thora. Malý svérázný film odehrávající se v krasné přírodě Nového Zélandu nebyl sice tak vtipný jako dokument o upírech, ale určitě pobaví.
  11. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    8
    M. N. Shyamalan se zase dostavá do formy. Po loňské Visit je vidět, že mu svědčí menší rozpočet, uzavřenější prostor a opět si hraje s diváky. U Split jsem přistoupil na jeho hru a líbí se mi i hlavní příběhová linie a ani se závěrečnou částí jsem problém neměl. Další bonus je herecký koncert Jamese McAvoye, který si to vyloženě užívá a i holkám to šlo a slušelo.
  12. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    9
    Viděno v Imaxu (2D) a naprostá spokojenost. Nedostal jsem, co jsem čekal, dostal jsem víc než jsem čekal. Vymazlená akční jízda, která s úctou rožšiřuje univerzum kapitoly 1 a doufám, že kapitola 3 přijde brzy. Neo má problém, John Wick rules.
  13. Rudý kapitán
    Rudý kapitán (2016)
    7
    Škoda překombinovaného scénáře a pro diváka těžko identifikovatelných motivací chování jednotlivých postav. Jinak řemeslně velice kvalitní krimi/detektivka.
    • vizuál a výprava
    • v "české" verzi český dabing slovenských postav
  14. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    Svěží, odzbrojící, nekompromisní jízda, určitě ještě uvidím vícekrát. Osobně nezapomenutelná na mostě, kdy se potká Deadpool s Colossusem, to mi tekly slzy :-D
  15. Polednice
    Polednice (2016)
    7
    Tento film má fungující atmosféru originálně vuyžívající tropické léto a zlatavá pole obilí a kvalitní herecké výkony. Rezervy jsou ve scénáři a v závěru, kdy nebyl využit potenciál známé balady a také mohl obsahovat více strašení. Každopádně se jedná o čerstvý vítr mezi českými tvůrci a příslib do budoucna.