Profilový obrázek

Adacek

Áďák Loky K.

Komentáře 20

Od nejnovějších
  1. Nerve: Hra o život
    Nerve: Hra o život (2016)
    6
    Až děsivě pravdivý film. Film je skvělým pohledem do světa dnešní mládeže, neboť tohle nejen že by se mohlo stát, ono se to i děje... Zajímavě a hlavně originálně pojatá kamera i z pohledu uživatelů hry. Jen je škoda, že takto velmi dobrý námět nemá ještě větší závěr, který je trochu nedodělaný a možná i uspěchaný. Nevím jestli je to jen náhoda, ale podobný námět byl zpracován v knize "Erebos: hra, která zabíjí". Avšak kniha má oproti filmu lepší závěr. Každopádně doporučuji zhlédnout.
  2. Červená Karkulka
    Červená Karkulka (2011)
    8
    Zajímavé zpracování staré známé pohádky. Ale horor? Tak to zase ne, s vystřižením několika scén by to mohli klidně vysílat i na Déčku :D To jak se tam všichni podezřívali z "vlkodlakství" mi připomínalo táborovou hru Městečko Palermo.
  3. Mlha
    Mlha (2007)
    6
    Tohle že má být horor? Smál jsem se hlouposti těch lidí víc, než se bál. To, že přilétnou mimozemšťané a zabíjejí, to už tady bylo, takže očekávám něco víc než pár lidí v obchodu, kteří nám mají ukázat, jak jsou lidé hloupí. Ještě mě pobavilo, že je to film přístupný na Slovensku od 18+(a to jako proč?). Jen ten konec, ten byl dobrý...
  4. Pompeje
    Pompeje (2007)
    4.5
    Animace sopky moc dobrá a souboje taktéž, ale to je asi vše, co mne ne filmu nadchlo. Film ohledně toho románku je velice snadno předpovídatelný. Také se mi moc nelíbí postup sopky, stále je to nějak pomalé a postrádám zde žhavý popel, který to vše urychlý. Mohlo to být něco víc, ale je to jenom historický romanťák, jako většina historických filmů.
  5. Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    7
    Hunger games je originální film, líbí se mi že nnekopíruje ostatní filmy. Herecké výkony jsou vynikající, Josh Hutcherson byl velice dobrá volba. Jennifer Lawrence mi do té role nějak nesedí, ale jen můj názor. Obdivuji pestrost kostýmů, které se opravdu povedly. Hra v aréně je i akční, pěkná podívaná. Dokonce je tam i takový malý románek, takže si i puberťačky přijdou na svý. Otevřený konec, tak snad další díly budou stejně dobré.
  6. Noc v muzeu: Tajemství hrobky
    Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014)
    9
    Tato Noc v muzeu je nejlepší z předchozích dílů. Muzeum v jiném státě- výborný nápad. Snad každý jako malý přemýšlel, co by se stalo kdyby se potka kovboj s římanem, nebo neandrtálec s někým pokrokovějším, Kdo by vyhrál v souboji lidí, kteří by se nikdy nemohli potkat? Film nám ukazuje rozdíly různých říší, lidé a zvířata z různých dob se setkají. Ale film je dobrý i pro někoho, kdo nemá rád historii. U tohoto filmu se i zasmějete, je tam spousta vtipných scén, ale i těch akčních.
  7. Sherlock Holmes: Hra stínů
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
    8.5
    Pokračování mírně zaostává za prvním dílem, ale i tak je to velice dobrá podívaná! Sherlockova genialita je úžasná. Myslím, že toto filmové zpracováním s Robertem Downeyem mladším je ještě lepší než původní kniha od Arthura Conna Doyla. Začátek se pomaleji rozjíždí, ale pak je to výborné. Akční scény- výborné zpracování, především boje Sherlocka a útěk lesem. Tentokrát jsme mohli vidět mnohem více Sherlockových převleků což okořenilo děj. Na tomto filmu oceňuji přesné technické zpracování a nové vynálezy. Jedno z mála zklamání byl pro mne především Sherlockův bratr Microft. Ale jinak výborný film!
  8. Jurský svět (4)
    Jurský svět (4) (2015)
    9
    Nejlepší díl Jurského parku. Jurský svět je úžasné vidět ve 3D. Park byl konečně otevřen a my všechny atrakce vidíme, jako by jsme byli v Jurském parku. Vše je dokonale propracované a promyšlené. Ty všechny atrakce... Je to dokonalé. už by se zdálo, že tento park nebude zavřen, ale lidé jsou nepoučitelní, i když tentokrát za to moc nemohli. Nechybí ani akce. Z krásných panoramatických pohledů plných klidu film rychle přejde do akční scény. Líbí se mi i spojení s předchozími pokusy o "Dinoparky". Snad se najde zase někdo, kdo Jurský park znovu otevře...
  9. Sherlock Holmes
    Sherlock Holmes (2009)
    9
    Výborné zpracování příběhu Arthura Conana Doyla. Velice se mi líbí filmy, které začínají fantasticky a končí realistickým vysvětlením. Souboje jsou úžasné. Velice dobře provedené akční scény. Zajímavé je i to, jak si Sherlock plánuje taktiku boje. Líbí se mi i historicky věrné prostředí (stavba Tower bridge). Robert Downey byl velice dobrá volba stejně tak jako Rachel McAdams. Doufám, že i následující díly budou takto dobré.
  10. Tak si představ
    Tak si představ (2009)
    4
    Těžko říci zda to bylo pro děti či ne. Protože celý námět je dětský, ale zpracování pro děti nudné (akcie a děti). Občas to postrádá něco realistického.
    • Eddie Murphy
    • originalita
    • občas nudné
    • někdy nerealistické
    • prostředí akcií a firem
  11. Iron Man 2
    Iron Man 2 (2010)
    8.5
    Dobrý film, ale né tak jako předcházející díl. Zklamalo mě, že Tonny neřekl více o prvku, který vyrobil, ale není to dokument o fyzikální chemii:)
    • originalita
    • agentka Romanovová ( je dobré vidět někoho s Avengers)
    • obsazení
    • triky
    • naivita, která zbytečně prodlužuje film
    • méně akce než u 1. dílu
  12. Super 8
    Super 8 (2011)
    9
    Výborný film. Líbí se mi odlišné povahy dětí. Úžasné vizuální efekty. Velice dobře provedená srážka vlaků. Elle Fanning velice dobrá volba. Zajímavě zpracovaný závěr- tajemno až do konce. I přes hororové prvky, ale spíše doporučuji dětem od 12-i let. Zaujal mne i originální název filmu. Jinak povedený blockbuster.
  13. Iron Man
    Iron Man (2008)
    9
    Úžasné, výborný film. Akční scény jsou tak zkutečné. Robert Downey je skvělá volba na hlavní roly.
  14. Město 44
    Město 44 (2014)
    4.5
    Úžásné triky. Při bojích se Vám zdá, že se film natáčel za války. Atmosféra přesně taková jakou si představuji ve válce. A děj? tolik náhod, hlavní hrdina je buď nesmrtelný nebo podplatil štěstí. Škoda, že film neobsahuje nějaký hlubší děj, buď se tam zabíjí nebo tam je Stefan. Technicky je to ale moc dobře zvládnutý film...
  15. Avengers
    Avengers (2012)
    9.5
    Je zajímavé vidět, co by se stalo, kdyby se spojili ti největší superhrdinové Marvelu.Škoda je, že se na začátku filmu dohadovali tak dlouho a výborně zpracované boje byli až ke konci. Krásně propracované charaktery hrdinů.
    • dobré triky
    • dialogy
    • Loki
    • Černá vdova(- a ta tam je proč?)
  16. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    9
    Obměnu postav vítám. Začátek se rozjel (oproti předcházejícím dílům) rychleji. Těch 165 minut strávených u zániku, bylo plné akce, úžasných soubojů, velmi dobře provedených triků a naleštěných aut, ale pak mi došlo, jak to mělo jednoduchý děj- boj, boj a boj. Pomalu se z Transformerů stává seriál, kde na konec jednoho dílu odpovídá druhý díl a o Transformerech se v jednom díle toho dozvíme čím dál tím méně. Snad změna režiséra přinese změnu u dalších dílů k lepšímu.
  17. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    9
    Poslední díl mě trochu zklamal kvůli občasné umělosti scén. Tenro díl se neobvykle až moc držel knižní předlohy a tak mě toho až zas tak tolik nepřekvapilo. Bojové scény jsou velice reálné. Vidět film ve 3D je nezapomenutelný zážitek. Nemyslím si, že je film špatný, Jen očekávám, že triologie bude gradovat, né že první díl bude nejlepší a pak už to půjde jen k horšímu. Ale dost kritiky- je to výborný film.