Transformers: Zánik

58%
Transformers: Zánik
Michael Bay natočil další díl akční sci-fi Transformers. Díl se zlověstným podtitulem "Zánik" je sice přímým pokračováním úspěšném série, v mnoha ohledech ale bude úplně jiný než předchozí části. Především se proměnili jeho lidští hrdinové. Místo zápolení mladého Sama Witwickyho s Transformery a životem vůbec budeme sledovat automechanika Cadea, který žije sám s dospívající dcerou na farmě v Texasu, kde se snaží opravovat nepojízdné vraky a po opravě je prodávat. Jeho život se změní ve chvíli, kdy se z hromady šrotu, kterou si přiveze do dílny, vyklube Transformer. Od tragických událostí, které na konci třetího dílu zničily půlku Chicaga, uplynuly dva roky a tito tvorové jsou od té doby na černé listině. Cade a jeho dcera se na ní díky nečekanému nálezu objeví také.



Recenze: Transformers: Zánik

Kinobox.cz
40%

V zásadě tedy pořád platí, že komu se nezištně líbila původní trilogie, ten bude nadšený i ze Zániku. Vizuálně jsou to skutečné orgie a jen těžko nás letos v kinech čeká opulentnější "non-brain" zábava. Jen pozor, aby vám během filmu nesepnul mozek. To by pak následovalo těžké vystřízlivění.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Zánik je za mě dosti rozporuplný. Z počátku se tváří, že série dospěla, čemuž pomohl Mark Walhberg, první polovina je zajímavá, ale potom se totálně vytratí scénář. Je to líbivá akční řežba první kategorie, o tom žádná. Ale dívat se poslední hodinu na nepřetržité souboje robotů je přeci jen až moc velká porce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Transformeři počtvrté tentokrát s novými lidskými aktéry a Michael Bay opět v plné parádě. Otázkou však je, jestli už není divák této monstrózně efektové zábavy poněkud přesycen. Stopáž klasicky dvě a půl hodiny plné akce, výbuchů, divokých honiček a bitek robotů. Michael Bay dal do filmu očekávaně všechno a je to znát každou vteřinou. Jeho tvůrčí rukopis si snad už nikdo nemůže splést. Takhle akčně živou kameru už žádný další filmař nepoužívá. Děj je jako obvykle značně jednoduchý a tak se vše zaměřuje především na akci, která jakmile začne, ne a ne skončit. Pro akční fanoušky doslova orgasmus, pro ostatní spíše utrpení. Příběh postrádá jakýkoliv vývoj nových postav. Na začátku jsou skromně představeny se svým stylem života, osobními problémy a snaze čelit nepřízni osudu. A to je vše. Pak už jen začne nekončící válečná vřava. Nabubřelost efektních scén je pro běžného diváka skutečně spíše na škodu a tak lze snímek bez skrupulí považovat svým zaměřením jen pro zaryté fanoušky transformeří ságy. CGI efekty jsou pastvou pro oči, popkornová akční zábavnost ohromující a to bylo zřejmě cílem. Tady nešlo ani tak o příběh jako o monstrózní bitvy a v tom to celé je. Snímek tedy není pro každého. Pro fanoušky však povinnost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
V Ottově slovníku naučném hledejte mezi synonymy k heslu "nuda". Tak ubíjející, prázdné a otravně nijaké, až je člověku trapně, že na to do kina fakt šel. Po hodině si nepamatuju jedinou scénu, jedinou zajímavou momentku. Odpad nedávám jen z úcty k nějakému tomu řemeslu.


Dodatečné informace

Původní název:
Transformeriai 4 (více)
  • USA Transformers: Zánik
  • USA Transformeriai 4
  • USA Transformers 4
Premiéra v ČR:
26. 6. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Transformers: Zánik je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Transformers: Zánik


Podobné


Powered byJustWatch