Avengers

83%
Avengers
Marvel Studio uvádí „Marvelovské mstitele“ – super hrdinský tým všech dob, který přestaví ikonické super hrdiny – Iron Mana, Neuvěřitelného Hulka, Thora, Captaina America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost a bezpečí, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. “Marvelovští mstitelé,“ které představují Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner a Samuel L. Jackson, a které režíruje Joss Whedon, jsou založeni na stále populární knižní sérii marvelovských komiksů „Mstitelé“, která byla poprvé vydána v roce 1963 a od té doby se stala kultovní záležitostí. Připravte se na vzrušující film, nabitý akcí a zvláštními efekty, až se v létě 2012 shromáždí „Marvelovští mstitelé.“



Recenze: Avengers

Kinobox.cz
80%

Avengers nejsou bezchybní a v přímém souboji s loňskou První třídou dějově prohrávají. Body ale nahání za styl, humor, ochotu riskovat životy svých postav způsobem, že se o ně budete opravdu bát a schopnost ustát střet odlišných hrdinských povah.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Avengers jsou mokrým snem všech komiksových fanoušků. Marvel si postupně připravoval půdu pro tuto týmovku na kterou se rozhodně vyplatilo počkat. Chopil se jí totiž člověk nejpovolanější - Joss Whedon,který i přes velké množství postav dokázal každému přidělit stejné množství času rovným dílem. Akce je zde občas až přemrštěně,ale i přesto všechno je vcelku přehledná a dá se v ní snadno zorientovat. Marvel je známy svým humorným pojetím a i zde se tomu nevyhneme. Avengeři si i mezi akcí najdou chvíli,aby mohli pronést nějakou trefnou hlášku. Já jsem naprosto spokojený.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Spojit tolik komiksových hrdinů, či superhrdinů do jednoho filmu je dobrý tah. Já říkám, že je překomiksováno, ale budiž. Avengers mají podle mě potenciál mít mnoho pokračování, ale co s tím potenciálem? Budou tam střílet atomovkama mezi galaxiemi a létat světelnou rychlostí či se teleportovat,cestovat časem a měřit si svaly se superpadouchy ? Kam tohle může dál zajít? :) No každopádně tito Avengers byli slušní - 75%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
A dostavil se rok 2012 a komiksoví fanoušci se po sérii snímků představující ty nejzákladnější členy pozdějšího seskupení pod názvem The Avengers, na který ostatně odkazovali potitulkové scény, konečně dočkali. V rámci filmového seriálu samozřejmě děj volně navazuje a vytváří tak další ucelený koncept daného dobrodružství, tentokrát však všech pohromadě. Co od toho očekávat? Nic než zábavu v plné palbě nejrůznějších hlášek a s tím spojeného humoru, impozantních bitev a úžasných vizuálních efektů. Děj jako takový není nijak složitý, jak by se mohl očekávat, a naopak průzračně využívá charaktery všech superhrdinů a daných superpadouchů. Nejen filmové kritiky překvapil hlavně Hulk, jehož sólové snímky moc úspěchu nepobraly. Žeby konečně ten správný představitel a nebo byl filmově pojat tak, jak si zaslouží? Těžko posoudit. Nejnapínavější však pro tvůrce bylo, jak si snímek povede v kinech. Víme, jak dopadl předchozí komiksový film ´Liga výjimečných´ (2003), ve kterém se také sešlo několik komiksových superhrdinských postav. A dopadlo to dobře. Zábavná akční atmosféra se drží po celou stopáž přesahující dvě hodiny a jedinou minutou nevytváří dějový zmatek, vlivem právě tolika postav, tudíž vše funguje jak má. Marvel nezklamal a svůj filmový vesmír mohl rozvíjet dál.


Dodatečné informace

Původní název:
The Avengers (více)
  • USA Avengers
  • USA The Avengers
Premiéra v ČR:
3. 5. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Avengers je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Avengers


Podobné


Powered byJustWatch