Červená Karkulka

56%
Červená Karkulka
Plakát traileru

Amanda Seyfried hraje mladou a krásnouValerii, která se zmítá mezi dvěma muži. Zamilovala se do hloubavého samotáře Petera (Shiloh Fernandez), avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym(Max Irons). Valerie a Peter nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnoupro útěk, když se dozvědí, že Valeriina sestra byla zavražděna vlkodlakem,který loví v tmavém lese obklopující vesnici. Lidé z vesnice udržují po celá léta nelehké příměří se zlou bestií tím, že jí nabízejí každý měsíc zvířecí oběť. Pod krvavým úplňkem si vlkodlak vybere ale oběť větší - lidský život, a tak lidé hladoví po pomstě zavolají známého lovce vlkodlaků, otce Solomona (Gary Oldman), aby jim pomohl bestii zabít. Solomon ale upozorní občany na to,že se vlkodlak přes den mění v člověka a že to může být kdokolivz nich.
Když počet obětí roste s každým úplňkem, začne se Valerie domnívat,že vlkodlakem by mohl být někdo blízký. Panika svírá celou vesnici a Valeriezjišťuje, že má s nestvůrou jedinečné spojení – takové, které je neúprosně táhne k sobě. Díky tomu se Valerie stává podezřelou...i návnadou.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Trošku nuda ve srovnání s Jeníčkem a Mařenkou, nebo Sněhurkou a lovcem. I když se celý film odehrává v tajuplné a ponuré stmosféře, něco tomu prostě chybí a akce je až téměř na konci celého filmu. Karkulka se podle mě moc nepovedla - 60% s přimhouřeným okem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
Jedna z nejznámější pohádek jako fantasy? Zajímavý nápad, ještě zajímavěji provedený. Tvůrci pustili svoji fantazii naplno a vytvořili atmosferické dílo, které se nemá s ohledem na svůj žánr zač stydět. Hrůzná tajemnost a děsivé útoky vlkodlaka je devizou příběhu, který zaujme už od prvních minut. Klasické pohádce však zůstala v lecčem věrnost a tak se například dočkáme i známých otázek Karkulky Babičce. "Babičko, proč máš tak velké oči?" A srdce zaplesá. Je to film pro ty, co měli v dětském věku tuto pohádku rádi a teď coby dospělí by si ji rádi zopakovali v poněkud drsnějším hávu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Už asi vím, jak skvělý musí být Twilight, když i takový zajímavý námět dokázala Catherine Hardwicke zmrvit..Seyfried je roztomilá - Oldman hraje co umí, ale ani to prostě nestačí, aby z Červené karkulky bylo víc než lehce zapomenutelná slátanina......3,5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Red Riding Hood (více)
  • USA Červená Karkulka
  • USA Red Riding Hood
  • USA Červená čiapočka
Distributor:
Warner
Země původu:
USA, Kanada
Rozpočet:
42 mil. USD
Tržby:
89,16 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Červená Karkulka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch