Profilový obrázek

Medúska

Komentáře 106

Od nejnovějších
  1. Riddick
    Riddick (2013)
    8
    Já jsem si film docela užila. Bavil mne od začátku do konce. Digitální planeta s digitálními potvůrkami, ještě že Riddik digi nebyl.
  2. Thor: Temný svět
    Thor: Temný svět (2013)
    9
    Jeden z mála případů, kdy není pokračování úspěšné jedničky propadákem. Film jsem si v kině užila a příznivcům tohoto hrdiny doporučuji.
  3. Od soumraku do úsvitu
    Od soumraku do úsvitu (1996)
    8
    Slušný krimi-gangster-horor.Prvních 50 min je jen o útěku dvou bratrů před spravedlností, ten zbytek je však nabitý akcí, střelbou, krví, padlých těl, poházených končetin a spoooustou upírů. Pochvala za pěkné (strašidelné) úpíří masky.
  4. Nádherné bytosti
    Nádherné bytosti (2013)
    6
    Žádný zázrak, ale vidět se to dá. Knihu jsem nečetla, takže nemám srovnání. Zkoukla jsem to, ale nikterak zvlášť mě to nezasáhlo. Průměr.
  5. První rytíř
    První rytíř (1995)
    9.5
    Tak tento film mám moc ráda. Dává mi vše, co od něj očekávám. Kvalitní příběh i herecké obsazení, řádného padoucha-záporáka, charismatického Artuše, hrdinného Lancelota, krásnou představitelku lady Guinevery, spoustu akce a dech beroucí lásku.
  6. O princezně Jasněnce a létajícím ševci
    O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987)
    1
    Tuhle hororovou pohádku úplně nesnáším. Začátek by ještě i pohádkově působil, ale ta druhá půlka NE. Uječená Jasněnka, která je od ježibaby bita jako žito; strašidelné "oživlé koště" v podobě nechutného mužského s blýskavou dýkou dlouhou jako mačeta. Rozhodně to není pro malé děti, spíš pro ty odrostlejší.
  7. Ostrov
    Ostrov (2005)
    9
    Akční podívaná, která nezklame. Dvěma hlavním hrdinům musí člověk fandit ať chce nebo ne. Poutavé a dojemné.
  8. Útěk na Horu čarodějnic
    Útěk na Horu čarodějnic (2009)
    6
    Příjemná a svižná dětská sci-fi. Hlavními hvězdami jsou zde dvě mimozemské děti, které Dwayne Johnson jen herecky doplňuje. Příběh je jednoduchý, ničím extra nepřekvapí. Triky jsou však výborně udělané. Ti, kteří nečekají film na Oscara, budou spokojeni.
  9. Příběh z Bronxu
    Příběh z Bronxu (1993)
    8.5
    Docela mě překvapilo, že pan Robert De Niro režíroval tento snímek. Musím uznat, že se mu to povedlo. Pestrý příběh o chlapci, který řeší, na které straně zákona by se měl držet. Obě mají totiž své plus i mínus. Neméně významnou náplní filmu je také rasismus, který je zde vyobrazen klasickým americkým způsobem.
  10. Prometheus
    Prometheus (2012)
    8
    Zdařilé sci-fi. První půlka dokáže diváka vtáhnout do děje. Druhá už tak skvělá není. Zůstává spousta nezodpovězených otázek. Doufám, že plánovaná dvojka na r.2014 nám osvětlí více. Přijde mi, že jednotlivé postavy měly málo prostoru. Vizuálně je to však pastva pro oči.
  11. Ztracené město
    Ztracené město (2008)
    7
    No jo no, tak bylo to takový lehce jednoduchý, ale zaplavený svět tam byl udělaný dobře, postavy dělaly co mají. Mě se to líbilo. Hledání artefaktu připomínalo Lovce pokladů či Indiho, ústřední myšlenka filmu, že hledaný artefakt zastaví další zaplavování zbylého světa je hodně sci-fi, ale to přece nevadí:-) Pro mě to bylo dobrodružný a tak ho i beru.
  12. Tristan a Isolda
    Tristan a Isolda (2006)
    8.5
    Krásná středověká lovestory. Překvapením pro mne bylo to, že v ní hraje můj oblíbený "záporák" Rufus Sewell kladnou roli krále Marka. Film se mi moc líbil. Fandila jsem všem třem hlavním postavám.