Krakonoš a lyžníci

77%
Krakonoš a lyžníci
Plakát traileru
Film Krakonoš a lyžníci je rozmarným příběhem o lidech z hor, navazující na legendy a pohádky tohoto kraje a přibližující í kořeny, z nichž vznikaly - těžké životy obyvatel Krkonoš. Na počátku minulého století byla přivezena do těchto hor novinka - lyže. A právě kolem lyží se točí půvabné vyprávění, jehož hlavními hrdiny jsou dva malí kluci a jejich přítel, proslulý pašerák, který má v dětské fantazii všechny vlastnosti pána hor, Krakonoše.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Tento film mi nikdy nepřirostl k srdci. Pro český národ je to určitě výborná pohádka,která nemůže o vánocích chybět na televizních obrazovkách. Pro mne je to však nudný film,který občas nabídne pěkný záběr na zasněženou horskou krajinu. Nic víc - nic míň.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Hodně oblíbený film, který já osobně moc nemusím. Typická střeštěná a vlezlá hudba, která doprovází celý film se mi zaryla hluboko do mozku. Není to žádná katastrofa, ale mě se to postě nelíbí. Už jako malý klu jsem tento snímek pomíjel a pařil k mým neoblíbeným vánočním pohádkám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tak ten děj je docela dost naivní. Ale beru, že je to z pohledu těch dvou kluků, takže asi ok. Hodně to nahoru tahá ta parádní Hapkova hudba a celkově ten feeling bezstarostnosti podpořený hromadou sněhu. Asi už se tomu o Vánocích vyhýbat nebudu. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Krakonoš a lyžníci (více)
  • Československo Krakonoš a lyžníci
  • Československo Krakonos and the Skiers
Premiéra v ČR:
23. 1. 1981
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Krakonoš a lyžníci je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch