Přišla v noci

67%
Přišla v noci
Jirka a Aneta jsou spokojený pár. Do jejich života se však zákeřným způsobem začne infiltrovat Jirkova matka, která se nestěhuje k nim do bytu a začne pár psychologicky rozkládat, stejně jako fungující domácnost. Unikátní tuzemský projekt Přišla v noci spadající do žánru home invasion byl realizován za poměrně krátkou dobu s velkým úsilím tvůrců, kteří snímek natočili bez podpory fondů.



Recenze: Přišla v noci

Kinobox.cz
75%

Příjemný a divácky vděčný, přitom ne hloupý film. Přišla v noci zobrazuje vlezlou matku jako hororové monstrum se zlomeným srdcem. Pár nedostatků bledne proti tomu, co se podařilo: nabídnout film, který srozumitelným a vtipným způsobem představuje jednu z univerzálních životních zkušeností, tedy snahu soužít v dospělosti s vlastním rodičem.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Film, za který získala mě do té doby neznámá Simona Peková se mi moc líbil. Jestli je to výkon na lva? Klidně.. i když jsem ještě všechny loňské filmy zdaleka všechny neviděl. Film je to mrazivý, lehce thrillerový.. jinak se jedná o hořkou komedii a drama v jednom. Dvojice herců v roli partnerů však za mě nepředvedla žádný mimořádný herecký výkon. Pěkný scénář i režie, je to sice trošku naivní, jak se dvojice nebrání, ale jinak je to hutná záležitost. Jen tak dál, mám pocit, že se náš film odrazil ode dna a kvalita vesměs stoupá.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
"Hele já vím, že to je hrozný, ale snad pár dní to vydržíme, ne?" Minulý rok bude pamatován jako ten, v němž se vylíhlo tolik žánrově odlišných českých kousků a jako nádech do lepších časů tuzemského filmu.. Jako žánrový mix Přišla v noci funguje výborně, tu se divák směje, tu soucítí s postavami, a dokonce párkrát mu běhá mráz po zádech. Nesmírně svěží podívaná, v níž mladý pár udělá osudovou chybu, když si do svého bytu a soukromí pustí zdánlivě zlomenou tchýni, jak se říká "než se dá dohromady". Konec soukromí, rozhodovací autonomie a emancipace.. Simona Peková kraluje svojí na stará kolena zasloužené roličce démonické tchýně, že ani její přehrávací manýry nejsou navíc. Někdy záměrně ze života, jindy zase s úmyslem přehánět. Ale faktem je, že se v tom divák tak snadno najde, až by to mělo být pro matky s dospělými syny nepřístupné.. Škoda samotného finiše, který nezvládá příběh správně doslovně zakončit. Ale jinak opravdu nejlepší česká komedie o Vlastníků. I když co nevidět, mi do smíchu třeba už tolik nebude.. 75%
avenis
avenis
8 166 bodů
8
Moc dobrý film o manévrování lidmi. Nejen postava matky Valerie, která je esencí všech lidských schopností manipulace, ale i ostatní figurky - fotekchtivá oslavenkyně, pacienti ve fyzioterapeutické ordinaci, invalidní cestující v metru, nezvaní hosté... ti všichni nemají zábrany. Aneta s Jirkou zábrany mají a proto ustupují. Oba typy lidí to dělají špatně. Nabízí se hned dvě řešení. První zmíněno je - policie. Druhé není - vyměnit zámek... Otevřený konec mi vyhovuje, nechává totiž prostor pro vlastní druh řešení.


Dodatečné informace

Původní název:
Přišla v noci (více)
  • Česká republika Přišla v noci
  • Česká republika She Came at Night
Premiéra v ČR:
15. 2. 2024
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch