Válka Roseových

81%
Válka Roseových
Plakát traileru
Portrét manželského svazku začíná v okamžiku, kdy se student práv na Harvardu Oliver Rose, seznámí na aukci uměleckých předmětů se studentkou tělocviku Barbarou. Je z toho velká láska a později téměř ideální manželství. Počáteční zamilovanost se však v běhu všedních dnů a v honbě za kariérou a penězi vytrácí a po sedmnácti letech dospěje do stádia, kdy má Barbara pocit, že pokaždé když vidí svého muže, má chuť ho praštit do obličeje. Není divu, že se rozhodne řešit situaci rozvodem. A protože se ne vždy dokáže ovládnout, stává se rozvodové řízení nesmyslným bojem na život a na smrt. Jejich prostorný dům se stává bitevním polem, kde neplatí žádná pravidla.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Válka Roseových je hodně černá komedie,která se pohybuje až na hraně samotné absurdnosti. Za všemi těmi úsměvnými momenty je stále drama,které prostě diváka nutí nad tím přemýšlet. DeVito každopádně ukázal,že je stejně výborný režisér jako herec,protože po řemeslné stránce není co vytknout.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Napínavý a drsný film, který je prakticky o dvou lidech a ostatní tam jsou tak trošku navíc. Pro mě to není TOP, ale rád se nato občas podívám, abych si připomeunul, jak mám pohodovou partnerku :) Michael Douglas se mi ve snímku paradoxně líbí více, než v jakémkoliv jiném.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Černočerná komediální klasika s fenomenálním manželským párem Douglas - Turner, kterou sebejistě režíruje Danny De Vito, kterého pro tento film opravdu políbila múza. Tenhle film mohl podle mě směle na Oskary a jistě se řadí ke klasice.

Dodatečné informace

Původní název:
The War of the Roses (více)
  • USA Válka Roseových
  • USA The War of the Roses
  • USA Vojna Roseovcov
Premiéra v ČR:
1. 4. 1991
Země původu:
USA
Přístupnost:
18+
Čeština:
Válka Roseových je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch