Bomb City

68%
Bomb City
Bomb City
Kriminální drama o kulturní averzi skupiny punkových rockerů v konzervativním městě Texasu. Jejich pokračující bitva se soupeřem a bohatší klikou vede k kontroverznímu zločinu z nenávisti, který zpochybňuje morálku americké spravedlnosti.


Scénář:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
8
Zločinecké drama o kulturní averzi skupiny punkových rockerů v konzervativním městě Texasu. Jejich životní styl vede ke kontroverznímu zločinu z nenávisti, který zpochybňuje morálku americké spravedlnosti. Co k tomu dodat víc. Jedná se především o moralizující příběh poukazující hlavně na fakt, že se člověk nemá soudit podle jeho vzhledu. Ano, o to tu jde především. Zobrazují se rozdíly k sobě odlišných skupinek lidí mající své přesvědčení a zásady, které se z různých důvodů nelíbí protistraně a tak dojde k přirozenému zpochybňování autorit s následnou nevraživostí končící útokem a někdy bohužel i smrtí. Jenomže co na to systém? Ten dělá co? Závěrečný projev zpěváka Marylina Mansona cílený k divákovi stojí za zamyšlení. O artový počin se nejedná a snad je to i na takové téma škoda. Příběh je však jasný a zcela zřetelný. Koncepcí snímek trošku připomíná český snímek z roku 1987 ´Proč?´ I zde se moralizuje nad činy jednotlivců a co je k tomu vede. Za zhlédnutí snímek stojí, ale těžko říci, jestli v dnešní době někomu něco rozumného přinese.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Dve nesympatické party. Fotbalisti a punkáči, kteří jsou prezentováni tak, že fuckují všechny okolo ale i sebe navzájem. Pak jich 5 naběhne asi do 30 lidí, jeden fotbalista jednoho z nich zajede přejede a roztrhne pod kolama auta a u soudu ho propustí, protože se snažil bránit svoje lidi (aby ne, když tam ty punkáči naběhli s bojovym řetězem a tyčema) a protože punkáči měli na bundách psáno "destroy everything" což jeden z nich u soudu objasní jako "postoj" a že nečeká, že to nějakej právník pochopí. Myšlenka filmu je ta, že punkáči jsou taky lidi a neměli by být odsouzeni jenom za to, že jsou jiný. Lidi to jsou, ale jde o to jaký - film je vykreslil jako bandu debilů, kteří do velký míry můžou samy za smrt svého kamaráda. Chci tím říct: Co si mysleli, když ozbrojení naběhli mezi fotbalisty na kalbě? V takovymhle případě záleží na mnoha detailech a já si nejsem jistej věrohodností tohohle filmu. Chyby jsou an obou stranách a takhle to může dopadnout, když se vyhrotí dvě bandy primitivů. Nechoval jsem sympatie k žádný postavě. V tom film selhal. Potenciál byl větší, ale scénář stojí za hovno. Dialogy jsou břidké jako louže a film je až hanebně plochej. Vizuálně to šlape. Kamera a barevná paleta jsou atraktivní, ale scéna na parkovišti chtěla lepší choreografii tý rvačky. Určité vyhrocené scény nemají takovej dopad, jako by mít mohli. Jako celek však tenhle film selhal.

Dodatečné informace

Původní název:
Bomb City (více)
  • USA Bomb City
  • USA Город-бомба
Premiéra v ČR:
11. 7. 2019
Země původu:
USA
Tržby:
0,06 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch