The Umbrella Academy

80%
The Umbrella Academy

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)





Recenze: The Umbrella Academy

Kinobox.cz
80%

Přesto je na seriálu úžasné sledovat posun jednotlivých postav od ukničených a ublížených dětí po dospělé jedince, kteří si začínají uvědomovat nejen svou skutečnou sílu a rozsah svých schopností, ale i to, že společně jsou mnohem silnější, odvážnější, ale i lepší a spokojenější. Rázem totiž nejsou na své problémy sami. Autoři seriálu ale samozřejmě nezapomněli ani na nutný humor, nadsázku a nadhled, který je ovšem umně zakomponovaný do akce, napětí a násilí, kterého není v seriálu málo. Ne nadarmo je přístupný až od 16 let.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
7
Umbrella Academy se pohybuje na té tenké hraně, která je tak otravná, kdy má ten seriál dost hooků, aby ho člověk nepřestal sledoval, ale zároveň je tolika věcmi iritující, nedomyšlený a nevyužívající potenciál, že toho posléze lituje. Asi kdyby to přišlo, když mi bylo třeba 15, zamiloval bych si to - je jasné, že to cílí hlavně na young adults.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Spousta záhad, "zvláštních" postav a dobrého soundtracku nezachrání laxní zacházení s dějem, který působí poloprázdně (stejně jako osobnosti hlavních postav). Jsem na konci druhého dílu a vůbec se mi nechce pokračovat. Chvílema to je nudné (hlavně když mluví Elen Page), chvílema nevěrohodné a líné, chvílema hloupé (rvačka na pohřbu) a naivní. Zrovna tam byla akční scéna (v obchodu s oblečením), která byla totálně nezábavná, ale tvůrci si asi mysleli, že to zachrání hudbou. Od žádné postavy jsem ještě neslyšel nic, co by mě pobavilo, což je na 2 hodiny stopáže smutný. Svědčí to o unylých dialozích a scénáři. Sheehan mě v Misfits hodně bavil, ale tady se nijak zvlášť neprojevuje. Prostě tam je a je jakože divnej, protože je většinou jen ve slipech. Elen Page je herečka, který bych rád rozkopal držku - velmi nesympatické neštěstíčko. Snad jen jedinou postavou, která mě (a to jen mírně) zajímá, je ten kluk - ale kdo ví, jak se to s nim vyvine. Lidi píšou, že vývojem projde jen jedna postava a i kdyby to byl právě on, tak je to na seriál docela blbý score. Neočekávám, že to bude stát za to. Jen další z řady průměrných adaptací. Podobně debilně na mě působil seriálový Preacher. Tohle potěší jen jedince, které obšťastní i mírně nadprůměrná věc. Mě to ale nestačí. Je to nuda, ztráta času a mělo by se to zabít.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
9
Takže jsme se ve třetí sérii dopracovali k prozatímnímu konci tohoto příběhu. Jednoznačně je seriál slušná zábava, pomiňme některé rozdíly proti komiksu. Jednoznačně mě nejvíc bavili Lila, Klaus a Pětka. I jejich představitelé postavy zahráli velmi dobře a obzvláště mě to překvapilo u Gallaghera. Ten z Pětky udělal nejzábavnější postavu. Na druhém pólu ovšem stojí Ellen/Elliot Page. Už v prvních dvou sériích to byla podle mě brzda, ale ve třetí sérii to už byl hodně špatný výkon (a to jí Vanya mohla sedět). Vrabčáci a jejich představitelé mě ve třetí sérii nezklamali (na rozdíl od výkonu Elliota Page). Takže ano shlédnutí doporučuji a jsem zvědav jestli nám Way předloží další osudy hrdinů seriálu. Komiksová série má totiž jen 3 série a čtvrtá měla být právě Sparrow Academy.
  • Aidan Gallagher


Dodatečné informace

Původní název:
The Umbrella Academy (více)
  • USA The Umbrella Academy
  • USA Umbrella Academy
Premiéra v ČR:
15. 2. 2019
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch