Bright

65%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tak a je to oficiální. Netflix už dávno přesáhl hranici obyčejné internetové televize a stává se silným hráčem na poli vysokorozpočtových snímku jakým je i právě Bright. Po prvních minutách jsem si říkal,že sleduji Warcraft kdyby se odehrával v současnosti. To píšu samozřejmě s nadsázkou. Celý snímek je správně špinavý,ale do jisté míry se z něj nevytrácí ani fantasy kouzlo. Hodně lidí nadává na Ayera,že je špatný vypravěč.Já si to tak úplně nemyslím. Mám rád jeho styl vyprávění a celkový jeho rukopis. Jeho snímky nepostrádají tempo,dobrou akci a výbornou hudbu. To samé platí i v tomto filmu. Už od prvních minut zní výborná hudba,masky vypadají výborně a stále se něco děje. Nechybí zde i záběry přímo z policejního vozu a takovéto chlapské tlachání na zkrácení dlouhé chvíle. Casting se povedl a Will Smith s Joelem Edgertonem vytvořili zajímavou a nesourodou dvojku. Bright je vlastně v mnoha ohledech taková Patrola na tripu. Zábavné,akční a napínavé. Já jsem spokojený a pokud se potvrdí zvěsti o druhém dílu,tak budu jenom rád.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
8
Zajímavá kombinace současného realismu a fantasy. Máme tu mystické bytosti žijící vedle lidí, což žánrově není zase až tak špatný nápad. Dějově jde o policistu nuceného pracovat s Orkem. Nic naplat, už ten začátek hodně připomíná klasický snímek z roku 1988 ´Lebkouni´. Tam s lidmi žijí mimozemšťané právě zvaní Lebkouni, kteří jsou ve všech sociálních vrstvách a tak i lidský policista má Lebkouna za parťáka. Jedná se snad o inspiraci? V tomto snímku jsou samozřejmě také Elfové a Andělé kupodivu působící jako obtížný hmyz. Docela odvážná představa. Dějově jde o zbraň nazvanou jednoduše ´hůlka´, o kterou je nesmírný zájem. Stejně jako ´Lebkouni´ je i ´Bright´ především policejní film řešící závažný případ, který ani nezapomíná příkladně poukázat na největší problém lidstva. Rasizmus. A jako ryze policejní film to bylo natočené, takže nějaké extravagantní blockbusterové efekty a vůbec vymoženosti tu prostě nejsou. Takovými filmy zmlsaný divák bude velmi zklamán. O špatný film se však v žádném případě nejedná. Naopak. Má myšlenku, thrillerový děj a dobrou výpravu. A hlavně zase usazuje film od masovosti na skromnější úroveň, jako to bylo kdysi. Pouze o blockbustrech film rozhodně není.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
4
Satanské tango je pocitově kratší než tenhle nepřehledný film s neexistujícím rytmem a gradací. Upřímně už se nedivím, že Ayerovi sebrali Suicide Squad a radši to přestříhali podle trailerové hudby, protože hůř seskládaný film si jde stěží představit. Poprava nudou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Fantasy buddy krimi-thriller. Prostě něco jako Blade v Zootropolis v nekompromisní Ayerově režii a hláškujcím Smithem. Jsem rád, že se chce do tohohle světa Netflix ještě párkrát vrátit, protože tohle má fakt potenciál vyrůst v pořádně drsnou a temnou sérii.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Se scenáristou Maxem Landisem je to podobné jako s jeho tátou. Je tak trochu zázračné dítě a tak trochu prudič. Bright není vyjímkou. Stejně jako ve Victoru Frankensteinovi dává naruby legendu o Frankensteinovi, tak v Brightu mísí pohádkové motivy na půdorysu filmů Lebkouni, Training Day a Smrtonosná zbraň. Je to šílené? Ano. Je to sranda? Docela jo. Je to akční? Hlavně. Tenhle film by v klasickém Hollywoodu neprošel, protože to není rodinná podívaná, kleje se v ní o stošest a hlavní hrdinové Will Smith a Joel Edgerton nejsou černobílí, ani modro černí. Jenže akce je to pořádná, stylová a Noomi Rapace s elfíma ušima baví. Jsem také rád za obsazení mého oblíbeného herce Edgara Ramiréze. Fajn oddychovka bez pláštěnek, světelných mečů a kladiv.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Je to oukey ale nic víc. Potenciálu tam je hodně ale všechen není využit (Ano chápu, chystáme další díl!). Will Smith to táhne, Joel Edgerton je fajn. Výborných myšlenek jako rasizmus vůči orkům je tam spousty. Ale přijde mi, že si Ayer ukousl moc velký sousto a po chvilce už mi vlastně bylo jedno co je zač Noomi Rapace a co plánuje (čímž neříkám, že Noomi Rapace není fajn, naopak je to fajnová záporačka) už kvůli tomu, že prozkoumávání tohoto světa bylo zajímavější . Na druhou stranu hláškování a chemie Smitha a Edgertona je na jedničku a nemám problém s tím vidět dvojku která by mohla být fajn. Netflix však přece jenom vypouští lepší seriály než filmy a právě seriálový kabát by možná Brightu slušel víc.
p.a.douch
p.a.douch
8 392 bodů
8.5
Tak to jo!! Film je úplně v pohodě. Universum je pěkně nahozený. Orkové, elfové a lidi smíchaný v jednom kotli. Moc pěkný. Postavy dobrý. Škoda, že Smith tomu nedal větší nadstavbu. Edgerton dobrý, Rapace a její komando - to byli slušní zloduši. Zbytek taky ušel (zejména Fryová, Ramírez a Anderson). Ayer to taky zvládl dobře. To že je v plánu druhý díl mě potěšilo. Takže jen tak dál. Mohlo by se to vymanit ze stínu Lebkounů a nezůstat jen u filmů. Seriál z tohoto světa by mohl pobavit.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
Další projekt Netflixu! "Ork v uniformě... Takovou kravinu nevidíš každej den...Něco jako Elf s mopem." Fantasy blbůstka s jednoduchým dějem a ten je, že všichni chtějí magickou hůlku. Ayer je dobrý režisér, ale tohle mě nabavilo i když po vizuální stránce celkem povedené, tak příběhově laciné. Jedna hvězda za Willa Smitha! - 10%.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
pořádně vylepšit. Akce ze začátku super, jenomže jak se blíží konec, je čím dál tím horší a horší. Vizuál celkem fajn, potěšila mě pořádná dávka krve a orkové vypadaj fakt jako kdyby existovali. Oproti Warcraftu rozhodně plus. Will Smith tradičně držák, hláškuje jako o život a celkově by film bez něj byl poloviční, Noomi a Edgerton bezva. Jak ale někoho mohlo napadnout, že Édgar Ramírez bude jako elf vypadat dobře, nepochopím. Jak tam nakráčel s dlouhejma vlasama a špičatejma ušima, tak mě rozbrečel smíchy. Nicméně, jako pilot k seriálu by to bylo o mnoho lepší.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Námět ultraboží, ale utopený někde v ocenánečku.