VOD tipy: Dorazil velkolepý Napoleon, Kosmonaut z Čech i druhý Aquaman

VOD tipy: Dorazil velkolepý Napoleon, Kosmonaut z Čech i druhý Aquaman
Napoleon | Falcon
Tentokrát se budou víkendové tipy nést ryze ve filmovém duchu, i když ani seriáloví fanoušci se nebudou nudit. Právě dnes totiž mohou na platformě Voyo najít poslední díl oblíbené kriminálky Metoda Markovič: Hojer či na Disney+ dohnat úvod velkolepého a povedeného Šóguna. Pokud ovšem dáváte přednost klasickým filmům a akčňákům, na HBO Max nově najdete kompletní sérii o RoboCopovi. Tento víkend toho ovšem nabízí ve streamovacích vodách mnohem více.
Aquaman a ztracené království ( Aquaman and the Lost Kingdom )
Aquaman a ztracené království
Aquaman a ztracené království
63%
Na HBO Max můžete zhlédnout poslední zářez z původní komiksového univerza DC, které příští rok hodlá James Gunn se svým Supermanem zcela resetovat. A rozloučení to je po řadě propadáků v čele s Flashem a druhým Shazamem vlastně dosti neškodné. Titulní hrdina tentokrát musí spojit síly se svým bratrem Ormou, aby společně zastavili čím dál mocnějšího Black Mantu. Ano, je to popcornová blbina, na kterou divák po pár dnech zapomene. Díky svižné režii Jamese Wana se ovšem jedná o svižnou oddychovku, která během víkendového odpoledne rozhodně neurazí.
Aquaman a ztracené království: finální trailer | Vertical Entertainment
Kód 8: Část 2 ( Code 8: Part II )
Kód 8: Část 2
Kód 8: Část 2
61%
Code 8 bylo poměrně malou nenáročnou sci-fi, jež si získala popularitu fanoušků až poté, co se objevila na Netflixu. Streamovací platforma proto neváhala a zafinancovala druhý díl, v němž se vrací herečtí bratři Robbie a Stephen Amellové. Znovu tak dostáváme vizi budoucnosti, ve které žijí lidé se speciálními schopnostmi, kvůli zákonům jsou ale odsunuti na okraj společnosti. Patří mezi ně i hlavní hrdina Connor, který je po událostech z prvního dílu propuštěn z vězení. Brzy se ale zase dostane do problémů. Musí totiž zachránit život dospívající dívky a neváhá kvůli tomu spojit síly se svým dřívějším nepřítelem. Tvůrčí tým se nemění, a tak nás nejspíš opět čeká malá milá sci-fi.
Kód 8: Část 2: trailer | Netflix
Jeden gól ( Next Goal Wins )
Jeden gól
Jeden gól
62%
Taika Waititi se svou novou komediální novinkou v kinech malinko prošuměl, i přesto by vám ale tato pohodovka mohla zpříjemnit večer. Michael Fassbender se tu coby problémový fotbalový trenér musí ujmout reprezentace Americké Samoy, která je po katastrofální prohře 31:0 nejhorším týmem na světě. Kouč se proto musí snažit, aby v blížící se kvalifikaci na mistrovství světa tým vstřelil alespoň gól. Film podle skutečné události připomíná svým outsiderským příběhem Kokosy na sněhu.
Jeden gól: finální trailer | Falcon
Kosmonaut z Čech ( Spaceman )
Kosmonaut z Čech
Kosmonaut z Čech
65%
Na Netflix v pátek konečně dorazila napjatě očekávaná adaptace knihy českého rodáka Jaroslava Kalfaře, kterou si vzal na starost režisér Johan Renck (Černobyl) a do hlavních rolí obsadil Adama Sandlera a Carey Mulligan. Známý komik si zahrál českého astronauta Jakuba, který se vydává na dlouhou vesmírnou misi a trpí samotou i odloučením od milované ženy Lenky. Jednoho dne ovšem potkává na palubě nečekaného společníka v podobě mluvícího pavouka. Čekejme velmi osobitou a filozofickou sci-fi, která svým stylem zřejmě neosloví každého. Třeba se však trefí do noty zrovna vám.
Kosmonaut z Čech: trailer | Netflix
Napoleon
Napoleon
Napoleon
70%
Rozporuplně přijatý pohled na legendárního vojevůdce Napoleona Bonaparteho v režii Ridleyho Scotta v pátek konečně dorazil na Apple TV+. Zatímco mnozí velkolepý a vizuálně vypiplaný výlet do historie aspoň trochu bránili a užívali si výkon Joaquina Phoenixe i Vanessy Kirby, kritici snímku vytýkali, že se jedná v podstatě o zkrácenou a místy smysl nedávající verzi mnohem delšího filmu. I když se tedy chválí velkolepost, herecké výkony či intenzivní bitvy, řada diváků byla při sledování poměrně zmatená. Nyní si můžete i vy vyzkoušet, do jaké kategorie budete patřit. Čtyřhodinovou režisérkou verzi, kterou Scott chystá, tu ovšem zatím nenajdete.
Napoleon: finální trailer | Falcon
Zdroj: Netflix, Apple TV+, HBO Max